Подновяват реконструкцията на стадион "Христо Ботев" в Пловдив

10:50
Подновяват реконструкцията на стадион "Христо Ботев" в Пловдив

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на официалното подновяване на строителните дейности на стадион "Христо Ботев". Събитието е днес от 12:00 часа, като на него ще присъстват още кметът Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров. Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов ще даде повече информация относно плановете и сроковете на изпълнение пред медиите, а привържениците на канарчетата ще направят традиционното си шоу с димки и факли по време на официалната церемония. На нея ще присъстват и децата от школата на жълто-черния клуб.

Припомням, реконструкцията на стадион "Христо Ботев" започна през лятото на 2013-та година. Съоръжението трябваше да е готово за две години. След фалита на КТБ обаче проектът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години е вдигнат само грубият строеж на южната и източната трибуни на стадиона. Инвестираните до момента средства са 10 милиона лева. Обектът е спрян на Акт 10. 

По план "Колежа", както феновете на Ботев наричат стадиона, трябва да е най-модерният в България. Той ще отговаря на четвърта категория по стандартите на УЕФА и ще може да приема дори полуфинални срещи от Шампионската лига. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация