Григор в третия кръг на Ю Ес Оупън без игра

07:51
Григор в третия кръг на Ю Ес Оупън без игра

Григор Димитров е първият играч в третия кръг на US Open! Това стана факт, тъй като съперникът му във втория кръг Борна Чорич няма да излезе на корта. Поставеният под №12 хърватин се е отказал от участие в турнира заради травма в кръста.

Димитров трябваше да се изправи срещу 22-годишния хърватин тази нощ - във втория мач от вечерната сесия на втория по големина корт на Откритото първенство на САЩ - “Луис Армстронг Стейдиъм”. Чорич стартира на US Open 2019 в понеделник с убедителна трисетова победа - 7:6 (7), 6:3, 6:0 срещу руския квалификант Евгений Донской, но изглежда е получил контузия, която няма да му позволи да продължи участието си. Димитров и Чорич не са играли никога помежду си досега. Българинът елиминира в първия кръг в четири сета италианския ветеран Андреас Сепи.

Турнирът в Ню Йорк се развива отлично за Григор до момента, след като часове преди началото на надпреварата потенциалният съперник на първата ни ракета в третия кръг Милош Раонич се отказа от участие заради контузия. Така в третия кръг хасковлията чака победителя от срещата между 33-годишния уругвайски ветеран Пабло Куевас (№53 в световната ранглиста) и поляка Камил Мажрак (№94). Григор има 3 победи от 4 мача срещу Куевас, като и трите успеха на българския №1 са на хард, а единственото му поражение от южноамериканеца е на клей. Димитров все още не е играл срещу поляка.

Ако преодолее третия кръг, Григор може да се изправи на 1/8-финалите срещу поставения под №7 японец Кей Нишикори, а потенциален противник на 1/4-финалите е носителят на рекордните 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация