Брюж отстрани ЛАСК

08:09
Брюж отстрани ЛАСК

Клуб Брюж се класира за групите на Шампионската лига след втора победа над ЛАСК Линц, този път с 2:1. Всички голове в мача в Белгия паднаха след почивката. Ханс Ванакен откри в полза на "синьо-черните" в 70-ата минута, но в 73-ата Жоао Клаус изравни от дузпа. Малко след това гостите останаха с 10 човека, а Брюж се възползва и реши всичко с попадение на Денис Бонавентюр (89').

В първия мач Брюж се наложи с 1:0 след гол от дузпа, която беше, меко казано, спорна. Белгийският тим влезе като фаворит в реванша не само заради преднината си в резултата, но и заради по-големия опит и по-високата класа на футболистите си.

Треньорът на Брюж Филип Клеман заяви, че тимът ще играе с единствената мисъл за победа, а неговият колега Валериен Исмаел подчерта, че е горд с прогреса на своя отбор и вярва, че обратът е възможен.

В стартовия състав на Брюж имаше две промени - Федерико Рика и Крепин Диата заеха местата на Едуард Собол и Денис Бюнавентюр. В атака Клеман се довери на триото Диата, Опенда и Окереке, а в халфовата линия си партнираха Вормер, Ритц и Ванакен.

ЛАСК също излезе с трима нападатели - Доминик Фрийзер, Жоао Клаус и Томас Гойгингер. Проблемите за австрийците бяха в защитата, където Искамел заложи на Филип Визингер, Емануел Погатец и Александер Траунер.

Гостите показаха, че не смятат да изчакват и при всяка възможност атакуваха. Това обаче отвори много пространства за бързите нападатели на Брюж. В 7-ата минута Давид Окереке нахлу в наказателното поле, но стреля в аут. Ханс Ванакен раздаваше хубави пасове и Брюж изглеждаше опасен. В 20-ата минута обаче белгийците имаха късмет, че след силния шут на Клаус топката мина на сантиметри от гредата и ЛАСК не поведе.

В 23-ата Диата центрира остро, но бранител на гостите в последния момент изчисти в корнер. В 26-ата Рууд Вормер вкара гол, но страничният рефер беше вдигнал флага за засада. Наложи се консултация с ВАР, след която решението остана в сила. 

До края на полувремето нямаше чисти положения, въпреки че Брюж действаше на висока скорост, а гостите от Австрия пробваха много центрирания от всякакви позиции.

Вратарят на ЛАСК Шлагер трябваше да се намесва в началото на втората част след удар на Окереке от малък ъгъл. В 54-ата минута грешка на Симон Миньоле можеше да бъде наказана, но Дели изби от голлинията с глава и спаси домакините.

Резервата Пърси Тау пропусна за Брюж от чиста позиция, но в 70-ата минута феновете на "Ян Брейдел" имаха повод да ликуват. След центриране от корнер най-високо в наказателното поле скочи капитанът Ханс Ванакен и с глава насочи топката в мрежата.

В 73-ата минута Ритц извърши нарушение в наказателното поле даде шанс на ЛАСК да изравни. Клаус стори точно това и вече само един гол делеше австрийския тим от групите. Десетина минути преди края обаче гостите останаха в намален състав заради червен картон на Траунер.

ЛАСК рискува и се изнесе в предни позиции, но домакините това и чакаха. В 89-ата минута двама играчи на Брюж се оказаха сами срещу вратаря, Тау подаде на Бонавентюр и той реши всичко в полза на белгийския отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация