Частичен обрат донесе точка на ЦСКА в дербито с Левски

20:01
Частичен обрат донесе точка на ЦСКА в дербито с Левски

ЦСКА-София възкръсна и стигна до точката срещу Левски, след като губеше до 73-ата минута с 0:2. Дербито от 8-ия кръг на efbet Лига на стадион "Васил Левски" завърши 2:2, като "сините" могат сериозно да съжаляват, че не записаха успех, който да ги остави на върха и да ги отдалечи на седем точки пред "червените". Станислав Иванов (12) и Найджъл Робърта (18) дадоха комфортна преднина на 26-кратните шампионите. Голмайсторът Евандро (73) и попадение на Раул Албентоса в 88-ата минута спасиха тима на Люпко Петрович от поражение. Сърбинът, който беше псуван от феновете и на двата тима, беше изгонен от рефера малко след равенството.

 

Реферът Кабаков още в началото спести жълт картон на Родригес, който изрита лошо набралия скорост Паулиньо. Първият удар беше на Евандро в 4-ата минута с глава, но той беше прекалено слаб и не създаде проблем на Миятович.
"Червените" бяха с една идея по-активни в първите минути на мача. При първата си добра атака обаче "сините" поведоха в резултата. Нашименто изведе Горанов, който центрира добре към Паулиньо, а бразилецът свали топката с глава към Иванов и младокът от въздуха пък вкара своя трети гол през този сезон.


Попадението стресна "червените", които в 18-ата минута вече губеха с 0:2. Този път Нашименто центрира от фаул, Черниаускас и Райнов се разминаха с топката, която се удари в Робърта и влезе в мрежата. Холандецът вкара своя четвърти гол от пет мача в родния елит. Той можеше да матира противника в 21-ата минута, но този път Черниаускас спаси вратата си. Нападателят излезе сам срещу стража на символичните домакини и стреля силно, стражът обаче изби в ъглов удар с левия крак.


Мартин Райнов също можеше да получи жълт картон. По-късно Миятович и Евандро, който получи травма на ръката, се разминаха с топката при добро центриране отдясно и Левски запази преднината си през първата част. 


На почивката Петрович направи две промени и смени схемата. Специалистът заложи на двама чисти нападатели. Греъм Кери и Брадли Мазику влязоха на местата на капитана в този мач Петър Занев и Тиаго Родригес. Изненадващо капитанската лена се оказа на ръката на Раул Албентоса.


Кери нанесе плътен удар от 20 метра в 51-ата минута, който Миятович изби. В 55-ата минута Нашименто напусна на носилка и на негово място влезе Илия Юруков. Португалецът се оплакваше от болки във външната част на лявото коляно. "Червените" взеха изцяло инициативата, но не успяваха да стигнат до голови положения. Единствено Кери стреля далеч от целта. "Сините" вече нямаха свежест и трудно си подаваха топката повече от два-три пъти. В 70-ата минута Миятович излезе лошо, като прати топката на главата на Евандро, но бразилецът прати топката в аут.


Голмайсторът на ЦСКА-София все пак вкара своя дежурен гол в 73-ата минута. Десетката на "червените" се възползва от невероятна грешка на Каргас и върна интригата в мача. Гръцкият бранител проспа една изритана от Кери топка, която летя около 40 метра, той не прецени ситуацията и Евандро остана очи в очи с Миятович, след което голаджията вкара деветото си попадение за сезона. В 75-ата минута Кери поиска дузпа след контанкт с Горанов, но получи само жълт картон за симулация от рефера.

 

ЦСКА-СОФИЯ - ЛЕВСКИ 2:2


0:1 Иванов (12)
0:2 Робърта (18)
1:2 Евандро (73)
2:2 Албентоса (88)


ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Витаутас Черниаускас, Раул Албентоса, Пламен Гълъбов, Петър Занев, Иван Турицов, Кристиян Малинов, Тиаго Родригес, Жанио Бикел, Вив Соломон-Отабор, Евандро, Али Соу

 
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Филипе Нашименто, Паулиньо; Найджъл Робърта 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация