Бейл с два гола и червен картон, Реал с издънка срещу "жълтата подводница" (видео)

00:00
Бейл с два гола и червен картон, Реал с издънка срещу "жълтата подводница" (видео)

Реал Мадрид регистрира второ поредно равенство в Ла Лига след 2:2 при гостуването си на Виляреал. Гарет Бейл се разписа на два пъти за “белите” (45 и 86), а в добавеното време светкавично си изкара два жълти картона и беше изгонен.


Двубоят на "Естадио де ла Серамика" започна с агресивна игра на "белите". Гостите от "Сантиаго Бернабеу" създадоха напрежение пред наказателното поле на "жълтите", но не стигнаха до опасен удар. Домакините първи "ужилиха" след много голяма грешка на Серхио Рамос в 12-ата минута. Рафаел Варан покри засадата, защитата на мадридчани не беше готова, Тибо Куртоа не се справи с удара на Екамби, макар че го отрази. Топката стана много лесна за добавка и Жерард Морено беше точен. Първоначално голът не беше зачетен заради засада, но след консултация с ВАР попадението беше валидирано - 1:0.


В 21-вата Гарет Бейл отправи опасен удар от статично положение. Уелсецът прехвърли стената и прати топката малко над напречната греда. В 25-ата Каземиро напредна през центъра и подаде към Лука Йович. Нападателят не се поколеба и шутира отсечено от 20 метра - топката профуча покрай гредата.


Момчетата на Хави Кайеха играеха изнесени в предни позиции и оставяха много празни пространства в своето поле по подобие на предните си двубои. В 32-рата минута вратарят на "подводницата" Андрес Фернандес "увисна" явно и позволи на Каземиро да стреля с глава пред празната врата. Бразилецът обаче не успя да се ориентира и прати кълбото покрай гредата в аут.


В 35-ата защитата на Виляреал отново се пропука с няколко подавания. Лукас Васкес получи чудесен шанс за попадение от по-малък ъгъл, но шутира силно встрани от гредата. В 45-ата Карим Бензема изстреля "бомба" от 18 метра и сякаш се чу тътен от страничната греда, която едва не се огъна след мощния шут.


Натискът на "лос меренгес" донесе резултат в последните секунди на добавеното време на първата част. Даниел Карвахал и Йович разиграха прекрасно - сръбският стрелец подаде технично към десния бек, който центрира за непокрития Гарет Бейл. Уелсецът само насочи в мрежата - 1:1.


След почивката "жълите" продължиха да играят много разкъсано. В 57-ата Бензема беше изведен отдясно, центрира извън наказателното поле за Тони Кроос. Вратарят реагира, а секунда по-късно си и изби след изстрел на Бейл. В 60-ата Бензема се ориентира най-добре в наказателното поле и отклони в мрежата, но при вдигнат флаг за засада. След кратка консултация реферът потвърди решението - засада.


Тимът на Зидан играеше подчертано в половината на съперника и безкрайно рядко топката стигаше до Куртоа. В средата на втората част Лука Модрич замени Йович. Когато най-логичното беше да падне гол във вратата на домакините, се случи точно обратното. При едно от много редките си минавания на центъра Виляреал наказа столичния тим. Жерард Морено изстреля много силно топката, Куртоа някак спаси с крак. Последва центриране на Хавиер Онтиверос отляво към непокрития Мой Гомес, а той не пропусна от непосредствена близост - 2:1.


В 84-ата резервата днес Модрич реши да стреля извън наказателното поле, вратарят някак изби, след което последва ново страхотно спасяване при добавка, анулирано с вдигнат флаг за засада.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация