Венгер иска да води отбор на Мондиал 2022

17:32
Венгер иска да води отбор на Мондиал 2022

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер призна, че е отворен към възможността да ръководи национален отбор на Мондиала в Катар през 2022.

Французинът все още не се е завърнал към професията, след като напусна „артилеристите“ през 2018, с които спечели три шампионски титли на страната и седем пъти ФА Къп по време на 22-годишния си престой в лондонския клуб.

69-годишният специалист бе свързван с редица водещи европейски отбори оттогава насам, включително Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен, и докато мениджърът сподели, че е получил няколко „приятни предложения“, той говори и за идеята да ръководи национален отбор. „Ще е изминало достатъчно време от последната ми работа и няма да бъда среща това“, заяви той за BeIN Sports.

„Трябва да призная, че винаги съм искал да част от световните финали, защото го чувствах като работа, където най-добрите футболисти в света играят футбол. Надявам се след три години да водя отбор на Световното. Ще ме видите отново на резервната скамейка, но не мога да ви кажа точно кога. Все още не мога да свикна с това, че никога няма да бъда отново покрай тъчлинията. Мога да застана начело на отбор временно. Това, което наистина искам, е да споделя това, което знам и съм научил през годините в играта. Бих искал още веднъж да опитам от интензивността на футболната игра“, завърши Венгер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация