Марадона се завръща към треньорството

10:46
Марадона се завръща към треньорството

Световният шампион с Аржентина Диего Марадона подписа договор с местния Химнасия Ла Плата, завръщайки се към треньорството в своята родина за първи път след 2010-а.

„Звездата на световния футбол, Диего Армандо Марадона, подписа договор и е новият старши треньор на Химнасия“, обяви клубът в свое кратко изявление. „Сделката е до края на настоящия сезон“.

Марадона, който бе известен с реализаторските си качества и е считан за един от най-великите футболисти на всички времена, за последно бе треньор в Мексико, където води втородивизионния Дорадос до две неуспешни появявания в плейофите. Новият му тим, от град Ла Плата малко извън Буенос Айрес, е основан през 1887 и е един от най-старите професионални клубове в Америките. Отборът има една-единствена купа – Копа Сентенарио през 1993. Съставът в момента се намира на дъното в Първа дивизия с една точка от пет изиграни срещи.

Завръщането на Марадона бе очаквано с огромно нетърпение и множество привърженици дойдоха при представянето му. За последно той бе начело на националния отбор на Аржентина между 2008 и 2010, като прекара периоди начело и на клубно ниво в Мандию и Расинг през 90-те години на миналия век. 58-годишната легенда стана световен шампион с „албиселесте“ през 1986, но в последно време изпитва здравословни проблеми, често заради екстравагантния си начин на живот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация