Димитров: Не искам да бъда прекалено разочарован

18:50
Димитров: Не искам да бъда прекалено разочарован

Григор Димитров направи едно великолепно представяне на US Open, което обаче приключи със загуба. 28-годишният българин отстъпи на Данийл Медведев на полуфиналите в Ню Йорк след загуба в три сета. След двубоя естествено той беше разочарован, но можеше и да оцени това, което постигна на турнира след поредица тежки месеци.

"Той спечели важните точки. Аз не успявах да стигам до лесни точки на мой сервис, както и на негов. За мен беше доста интересен мач. Мисля, че мога да извлека доста неща от него. Физически бях добре, движех се добре", сподели Григор пред Sportal.bg след мача.

Медведев разби мечтата на Григор за финал на US Open+46

"В най-важните моменти не ми се получи, а и той игра добре в тези ситуации. На сетбола в първия сет беше много нестандартен за неговата игра. Знаех къде ще сервира, бях готов, бях там и втората топка въобще не очаквах да я изиграе по такъв начин. Имаше моменти, в които не очаквах някои неща от него, но той ги направи и това оказа влияние. Не очаквах да загубя с 0-3 сета, но резултатът не мисля, че отговаря на мача. Мисля, че играх добре, дадох всичко от себе си", коментира още Димитров.

"Трябва бързо да премина през следващите дни. Да съм в добра форма за турнирите в Азия. Имаше много позитиви от турнира. Последните седмици нямах добри резултати, а сега стигнах до полуфинал за първи път тук. Тенисът е една игра, ако не се наслаждаваш, ако не я правиш с любов, няма да се отплати", допълни той.
Медведев разби мечтата на Григор за финал на US Open+46

"Последните седмици бяха много тежки, с много тренировки, гордея се с това, че играя отново. Не искам да бъда прекалено разочарован. Разбира се, в момента не ми се говори много за това, но продължаваме напред", завърши Григор.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Ню Йорк

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация