Леклер и Ферари спечелиха квалификацията на домашната "Монца"

18:55
Леклер и Ферари спечелиха квалификацията на домашната "Монца"

Пилотът на Ферари Шарл Леклер спечели квалификацията за Гран При на Италия и прати в екстаз италианските фенове, изпълнили трибуните на пистата "Монца". В последната обиколка обаче всичко се обърка и в желанието си да я стартират максимално късно всички пилоти без Леклер и Карлос Сайнц-младши от Рено изобщо не успяха да запишат времена. Пилотът на Ферари видя това и също се отказа от своя тур, след като в предишния си опит бе най-бърз и така спечели квалификацията в Италия.

След пълното объркване в последната обиколка от третата част на квалификацията втори остана лидерът в шампионата и защитаващ световната си титла от миналата година Люис Хамилтън. Финландският му съотборник в Мерцедес отново бе по-бавен от британеца и остана трети.

За нещастие на Себастиан Фетел хаосът в днешната квалификация го засегна най-много. Пилотът на Ферари не получи възможност да бетонира първа стартова редица за отбора в дамашната Гран При на Италия и остана четвърти.

Пилотите на Рено се представиха най-добре от всички извън лидерите на първите два отбора Ферари и Мерцедес. Даниел Рикардо ще стартира утре на "Монца" от пета позиция, а шести е германският му съотборник Нико Хюлкенберг. Зад пилотите на Рено седми се класира Карлос Сайнц от Маклаън, а осми остана Александър Албън от Ред Бул.

Топ десет в днешната квалификация за неделната Гран При на Италия допълни Кими Райконен от Алфа Ромео, който за съжаление повреди сериозо задницата на болида си след катастрофа на "Параболика", и Ланс Строл от отбора на Рейсинг Пойнт. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация