Косово с нова победа. Излезна начело в групата ни

19:05
Косово с нова победа. Излезна начело в групата ни

Изненадващо или не, отборът на Косово постигна ключова победа с 2:1 над Чехия в Прищина в европейска квалификация от група “А”, в която е и тимът на България. С този успех домакините остават непобедени след четири срещи и събраха 8 точки, с което се превръщат във фаворити за второто място и класиране на финалите. Англия е с две победи от два мача, като от 19:00 часа приема нашия състав. България е на последна позиция с 2 пункта от четири двубоя.

Патрик Шик изведе гостите напред в 16-ата минута, но само четири по-късно Ведат Муричи изравни. В 66-ата Мергим Войвода реализира втория гол за домакините. Това беше 15-и пореден двубой Косово без загуба.

След три дни косоварите излизат на "Уембли", докато чехите гостуват на Черна гора.

Елба Рашани зае мястото на контузения Милот Рашица в състава на домакините. Защитникът на Верона Амир Рахмани изведе тима с капитанската лента.

Чехите също излязоха във формация 4-2-3-1 с Патрик Шик на върха на атаката. На вратата беше предпочетен наложилият се в Севиля Томаш Вацлик.

Владимир Дарида от чехите нанесе първия опасен изстрел в 5-ата минута, но вратарят на домакините спаси с лекота.
В 16-ата обаче Шик показа по-точен мерник и с премерен изстрел по земя откри резултата в полза на чехите. Косоварите отговориха много бързо. В 20-ата минута нападателят на Фенербахче Ведат Муричи изравни, като засече подаване на Рашани отляво.

В 32-ата Шик беше на крачка от втори гол, но този път стражът на Нотингам Форест Ариянет Мурич отрази. Малко по-рано вратарят беше напуснал наказателното си поле и това за малко да доведе до попадение в мрежата му.

На полувремето треньорите не предприеха никакви промени. Пред Патрик Шик се откри първия шанс за второто полувреме, но вратарят пак спаси.

Чехите обаче действаха без особен живец и в 66-ата минута бяха наказани. Те проспаха късо центриране от корнер, при което Мергим Войвода засече топката за 2:1 в полза на Косово.

В 82-ата гостите бяха на косъм от изравняването след грешка на Мурич, но Рахмани изчисти топката точно преди влизането й в мрежата. Две минути по-късно Алити се намеси в последния момент, за да предотврати нова опасност пред вратата на Косово.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация