Медведев: Хората искаха още тенис, не можех да загубя в три сета

07:39
Медведев: Хората искаха още тенис, не можех да загубя в три сета

Финалистът на US Open Даниил Медведев направи емоционално изказване след загубата от Рафаел Надал в пет сета. Руснакът изоставаше след първите два сета, изравни, но в крайна сметка испанецът спечели величествената битка.

"Преди всичко трябва да поздравя Рафа и неговият екип. Адски трудно е да се играе срещу него. Това, което той е направил за тениса през цялата си кариера е неоценимо. След първите два сета вече се бях примирил, започнах да мисля какво да кажа, но си помислих, че не мога да си тръгна със загуба в три сета. Знаех, че хората искат да гледат още тенис и намерих сили да продължа.

Започнах да се боря за всяка точка и се получи. Благодаря на публиката, че беше благосклонна към мен тази вечер. Знам, че казах някои неприятни неща в началото на турнира, направих грешка, за която съжалявам и правилно бях освиркван. Искам да благодаря и на хората от моя екип и съпругата ми Даша, както и на моите родители, които ми показаха пътя към този спорт. Без тях това нямаше да бъде възможно", каза Медведев, който ще стане №4 в новата световна ранглиста.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация