Пранди: Целта ни е добре балансиран отбор

20:05
Пранди: Целта ни е добре балансиран отбор

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Силвано Пранди заяви преди отпътуването на националите за Европейското първенство 2019, че е имало доста позитиви, както и негативи в последните контроли, но като цяло той е близо до основната цел – конструирането на един добре балансиран отбор.

“Видях доста положителни неща в последните два мача, но имаше и негативни. За мен е важно, че в момента се намираме там, където очаквах. Близо сме до основната цел – да изградим един балансиран отбор. Не смятам, че сме готови на 100 процента. Не съм сигурен, че има някой отбор, който е напълно готов преди Европейското“.

„Искам да стартираме силно и това да ни помогне да постигнем максимума във важните мачове. Доволен съм от подготовката и всичко зависи от представянето на полето. Знаем, че няма нищо сигурно на този свят. Искам да започнем по най-оптималния начин в четвъртък срещу Гърция. Моята първа цел да спечелим първия мач, а след това да продължим успешно напред“, завърши той.

Диагоналът на волейболните ни национали Цветан Соколов заяви преди отпътуването на тима ни за Европейското първенство 2019, че основната цел е целият ни тим да играе добре и концентрирано на шампионата.

„Очакванията са големи, както винаги. Всички винаги казваме, че ще тръгваме с голямата кошница, нека този път тръгнем с идеята да играем добър волейбол. Моята цел е да покажем всичко, на което сме способни. Не сме показали това, което можем по време на подготовката. Наблегнахме много на физическата подготовката, защото европейският шампионат е доста дълъг“.

„Виждаха се доста хубави страни по време на приятелските срещи. Италия си е волейболна страна, няма нужда от представяне. Франция винаги участва във финалните четворки през последните години. Срещу Румъния, Гърция и Португалия не съм играл доста отдавна, но нека гледаме от нашата страна на мрежата. При по-добро класиране в групата, след това ще има и по-лек съперник. Няма мачове без значение, всеки се стреми да побеждава“, завърши той. България играе с Гърция в своя първи мач на Европейското първенство за мъже на 12 септември от 14:15 часа. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация