Роглич остава в Jumbo-Visma още четири години

18:25
Роглич остава в Jumbo-Visma още четири години

Team Jumbo-Visma потвърди удължаването на контракта на временния лидер в Ла Вуелта Примож Роглич, което оставя словенеца в отбора до 2023.

29-годишният колоездач се превърна в един от водещите състезатели на спорта в последните години, като се представи отлично на Джиро д‘Италия и за момента е водач в класирането на Ла Вуелта. Роглич и Jumbo-Visma са считани от мнозини за основни конкуренти на Team Ineos в професионалното колоездене, а преди седмица стана ясно, че Том Дюмолин също ще се присъедини към тима от 2020.

Преподписването с Роглич допълнително подсилва и аргумента на бившия шампион в Тур дьо Франс Брадли Уигинс, който е на мнение, че холандският тим има шансове да измести Ineos от върха в професионалното колоездене. „Те бяха най-добрият отбор в колоезденето преди 20-25 години. Buckler бяха перфектни, нали?“, започна Уигинс. „Много от момчетата – Франс Маасен, Нико Верхьовен, Ади Енгелс – всички те се справиха с предизвикателствата. Впоследствие дойде ерата на Rabobank, където въпреки че не печелиха титли от Световния тур, те бяха голям тим с много талантливи състезатели“.

„Мисля, че Роглич им помогна като лидер, защото ако бяха привлекли Нибали, той щеше да върши нещата по свой собствен начин. Тимът печели и от таланта в холандското колоездене. Великобритания изпита ползите от това да има най-добрите британски колоездачи в Sky и Ineos и холандското колоездене, говорим сякаш е негативно, че „Том Дюмолин отива там следващата година“. Ineos ще се опита да привлече британски колоездач, разбира се, вече бе близо до Саймън Йейтс, а холандското колоездене е напреднало по отношение на технологии, университети и спортна наука, така че това е добре за тях. Това отнема и време, разбира се, но холандците притежават много талант в колоезденето“, завърши той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация