Моу: Кристиано е феномен

22:08
Моу: Кристиано е феномен

Жозе Моуриньо, който е водил някои от най-големите клубове в Европа - Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, разкри в кой отбор му е любимият престой като наставник.


“В Реал Мадрид беше най-доброто ми преживяване заради това, което научих там като треньор и човек, както и заради уроците, които прилагам в кариерата и живота ми. Това е най-добрият спомен от кариерата ми, беше фантастично. Това, което ме помолиха там, е в съответствие с природата ми. Казаха ми, че насреща е най-добрият отбор в света (Барселона - б.р.), който ни мачкаше, и че трябва да променим ситуацията.  Налагаше се да избегнем това Барса да ни мачка, така че трофеят от Купата на краля на “Местайа” (през 2011 г., когато Реал победи с 1:0 след продължения - б.р.) беше най-важният. Оттам нататък нищо не беше същото. Спечелихме първенството и Суперкупата на Испания, но нищо не може да се сравни с финала за Купата. За съжаление, не успях да спечеля трите полуфинала в Шампионската лига”, сподели Моуриньо пред португалския “Канал 11”.


Специалния изрази и възхищението си от Кристиано Роналдо, когото имаше възможност да тренира именно в Реал Мадрид. “На 34 години той е топ играч, който играе в топ отбор и има топ амбиции. Не ме изненадва това, което Кристиано прави, защото той е уникален случай по отношение на генетика и психика. Той е феномен - някой, който мисли само как да побеждава и да го прави все повече и повече, и то по по-добър начин. Затова изобщо не съм изненадан от това, което прави. Когато е на 50 години, ФИФА ще го покани за мач на легенди. Той ще играе в него и ще вкара гол. Сигурен съм, че ще стане така”, допълни Моуриньо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация