Илия Груев пред дебют в Бундеслигата

07:35
Илия Груев пред дебют в Бундеслигата

Записалият първо българско присъствие в Бундеслигата от 45 месеца Илия Груев отново ще е в групата на Вердер за мач от германския футболен елит, съобщава клубният сайт на тима от Бремен.

Вердер гостува в събота на абсолютния новак Унион Берлин. На пресконференция треньорът Флориан Кофелт обяви, че за тази среща отпада и капитанът Никлас Мойсандер. Финландският защитник е с мускулна травма от контролната среща с Хановер.

Това прави кризата с контузени играчи във Вердер Бремен още по-голяма. Мойсандер е 9-ият футболист със здравословни проблеми.

Затова със сигурност за мача в Берлин ще пътуват играчите на втория тим Илия Груев и Зимон Щрауди, които бяха в групата и за двубоя от миналия кръг срещу Аугсбург, пише werder.de.

19-годишният българин не влезе тогава на терена, но стана първият наш футболист с присъствие в мач от Бундеслигата от края на ноември 2015 г. Тогава в групата на Майнц 05 бе Тодор Неделев. Срещу Унион в събота Груев ще има нов шанс за дебют в германския елит.

Иначе Илия играе редовно за Вердер II в северната регионална лига. В първия състав той се събира с баща си Илия Груев-старши, който е помощник на Кофелт.

"24 часа"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация