Мъри: Надявам се отново да бъда конкурентен на Федерер и Надал

18:46
Мъри: Надявам се отново да бъда конкурентен на Федерер и Надал

Бившият номер 1 в света Анди Мъри заяви, че се нуждае все още от четири или пет месеца, за да играе отново на най-високо ниво и да бъде конкурентен на Роджър Федерер и Рафаел Надал след операцията за смяна на тазобедрената става по-рано тази година.

32-годишният тенисист се опитва да се завърне към оптимална физическа форма след процедурата през януари, и в края на миналия месец записа първите си две победи след завръщането на сингъл по време на Чалънджъра Рафа Надал Оупън в Майорка, преди да отпадне в трети кръг на надпреварата. Британецът, който пропадна до номер 415 в световната ранглиста, ще играе в Джухай, Пекин и Шанхай по време на азиатското турне на ATP тази година, но трикратният шампион в турнирите от Големия шлем смята, че не преди 2020 той ще бъде „вероятно“ готов да отправи предизвикателство към Федерер и Надал.

„Години наред аз се състезавах срещу тях, въпреки че не печелех винаги. Загубих повече мачове отколкото спечелих, но винаги излизах на корта с нагласата, че мога да победя“, започна Мъри за Sky Sports. „Не знам дали ще изпитвам отново удоволствие, когато се изправя срещу тях, знаейки, че ще загубя или чувствайки, че нямам шанс. Това вероятно ще е предизвикателство от психологическа гледна точка – трябва да бъда търпелив и да не очаквам твърде много толкова скоро. Но вероятно след 4-5 месеца, мога да достигна това ниво. По отношение на начина, по който удрям топката по време на тренировка, уменията са още там. Трябва да се подобря физически и надявам се с времето да стана малко по-бърз…мисля, че ще мога“, допълни той.

Мъри се надява и да бъде избран в тима на Великобритания за Купа Дейвис за финалите на отборната надпревара между 18-24 ноември в Мадрид, добавяйки, че ще бъде щастлив дори ако играе само двойки, ако е необходимо. „Ако съм избран, ще играя. Не искам да играя или да бъда избиран, само защото преди четири години играх изключително добре. Бих искал да помогна и да бъда в отбора и да играя на сингъл, но ако бях помолен да играя двойки, щях да го сторя“, завърши Мъри, който изведе Великобритания до титлата през 2015.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация