Манчестър Юнайтед изстрада успеха срещу Лестър (видео)

20:19
Манчестър Юнайтед изстрада успеха срещу Лестър (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед се върна на победния път, след като записа минимален успех над Лестър Сити с 1:0 у дом в мач от петия кръг на Висшата лига.

„Червените дяволи“ нямаха победа в три поредни кръга от първенството, но днес успяха да стигнат до трите точки на „Олд Трафорд“. Единственият гол в мача отбеляза нападателят на домакините Маркъс Рашфорд в осмата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Чаглар Суюнджу срещу него. След почивката „лисиците“ натиснаха в търсене на изравнителен гол, но възпитаниците на Оле Гунар Солскяр стояха солидно на терена и не позволиха да се стигне до опасности пред Давид де Хеа. По този начин Юнайтед записа втора победа за сезона и се изкачи до четвърто място в класирането с осем точки, колкото има и петият Лестър.

В друг мач от кръга централният нападател на Челси Тами Ейбрахам отбеляза хеттрик и си вкара автогол при победата на „сините“ над Уулвърхемптън с 5:2 на „Молиню“. Фикайо Томори и Мейсън Маунт вкараха другите два гола за лондончани, а Патрик Крутоне оформи крайния резултат в 85-та минута.

Тотнъм разби Кристъл Палас с 4:0 у дома и се изкачи до третото място в класирането. Сон отбеляза две попадения за успеха на „шпорите“, Ерик Ламела добави още едно, а Патрик ван Анхолт си отбеляза автогол, като всичките голове паднаха през първото полувреме.

Останалите резултати:

Брайтън – Бърнли 1:1

Шефилд Юнайтед – Саутхемптън 0:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация