Левски с класика срещу Черно море

22:08
Левски с класика срещу Черно море

Левски победи Черно море с 3:0 в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Станислав Иванов (21), Паулиньо (31) и Найджъл Робърта (35) бяха точни за домакините. Попадения на Жоржиньо (10) и на Фахт Актау (34) бяха отменени поради фаул и засада. Гостите искаха дузпа за игра с ръка на Райнов в края на първата част.


Двубоят започна на ниски обороти. Жоржиньо отбеляза гол в 10-ата минута след центриране на ъглов удар, но попадението беше отменено поради фаул на Даниел Димов срещу Тиам и Ейолфсон. В 11-ата минута Стаси Иванов пропусна да се разпише, след като стреля над гредата.

Левски се възползва от подарък на "моряците" в 21-ата минута и поведе в резултата. Тогава двамата дебютанти Милодраг Миятович и Фахт Актау сбъркаха, а Станислав Иванов се възползва от грешката им. Защитникът пресече дълго подаване към младежкия национал и тръгна да връща топката към Миятович, който напусна вратата си. Така Иванов и Актау се втурнаха към топката, а играчът на домакините я прати в мрежата.


Десет минути по-късно Левски удвои, а автор на гола беше Паулиньо. Бразилецът подхвана хубава атака на "сините", след което прати топката в мрежата с глава, засичайки центриране на Иван Горанов. Попадението беше негово първо през този сезон на "Герена" и общо пето във всички турнири. Интересното е, че той не се бе разписвал пред своите фенове от май месец, когато отново беше точен срещу Черно море (5:1).

Три минути по-късно втори гол на гостите беше отменен поради засада. Този път той беше дело на Актау, който бе зад защитата след играта с топката на Родриго.

При следващата атака Левски вкара трети гол. Нова добра атака на 26-кратните шампиони завърши с попадение на Найджъл Робърта. Той получи подаване от Мазурек и с плътен удар в долния ляв ъгъл на вратаря се разписа за пети път в първенство, а също така в четвърти пореден двубой.

"Моряците" отвърнаха с опасен удар на Васил Панайотов, който мина покрай гредата, а след това удар на Димов с глава се отби в ръката на Райнов. Гостите поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена.


Втората част започна с една промяна от страна на Илиев. Той остави в съблекалнията разочаровалия Актау, а на негово място влезе Аристоте Н`Донгала. Нападателят от Конго пропусна да върне един гол още с първото си докосване.
Сектор "Б" пък празнуваше и запали множество факли, а публиката подкрепяше играчите на Хубчев.
В 58-ата минута Миятович спаси вратата си от гол. Черногорецът парира удар на Минчев от два метра, след като младокът се възползва от грешка на Миланов, който не прецени добре центриране отляво.


Нов удар на Панайотов мина встрани от целта, а в 64-ата минута попадение на Тиам беше правилно отменено. Халфът на "сините" беше заменен от Ивайло Найденов, който не бе играл от декември 2018 година с екипа на Левски в първенството. Дени Алар смени Мазурек в 75-ата минута и столичани играха с двама чисти нападатели.
Илиан Илиев-младши влезе на мястото на Минчев в 78-ата минута. Насиру Мохамед влезе на мястото на Иванов, който беше изпратен с аплодисменти от публиката на "Герена".

 

efbet Лига - 9 кръг:


ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 3:0


1:0 Иванов (21)
2:0 Паулиньо (31)
3:0 Робърта (35)


ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Милан Миятович; Живко Миланов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо, Найджъл Робърта
Старши треньор: П. Хубчев


ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Милодраг Миятович, Виктор Попов, Димитриос Хантакиас, Даниел Димов, Цветомир Панов, Фахт Актау, Патрик Андраде, Васил Панайотов, Жоржиньо, Мартин Минчев; Родриго Енрике
Старши треньор: И. Илиев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bogomil4o
16.09.2019 01:11

И да бият и да не бият,шампиона е ясен за поредна година-Лудогорец.Докато шефа им е там ще са шампиони-по един или друг начин.Мила родна картинка,жалко.Поне едно време имаше феърплей,отдавна вече го няма!