Италианската полиция арестува 12 ултраси на Юве

19:07
Италианската полиция арестува 12 ултраси на Юве

Италианската полиция арестува 12 фенове на Ювентус от крайните ултрас организации с привърженици на “бианконерите” във връзка с голямо разследване за изнудване и насилие във връзка с нелегалната продажба на билети за мачове. Задържаните, които са сред тарторите в ултрас агитката на Юве, са обвинени в сформирането на криминална групировка, изнудвания и пране на пари.

Арестите са кулминацията на продължаващо цяла година разследване, което е концентрирано върху изнудването на служители на клуба, които отговарят за продажбата на билети, съобщават от полицията. Ултрасите са принуждавали въпросните служители да им дават билети на по-ниска от реалната цена, за да могат в последствие да ги продават на други фенове на печалба. Според разследването въпросните ултраси са заплашвали, че ще пеят расистки песни по време на мачовете на Ювентус, което ще доведе до солени глоби за клуба и евентуално дори до отнемане на точки, ако не бъдат изпълнени исканията им. Действията на тарторите са започнали, след като през 2017-та година клубът е спрял да дава на фенските организации билети за препродажба.

От полицията заявяват, че крайните организации са изготвили “детайлна криминална схема, за да си “върнат” загубените позиции”. Днес служителите на реда в Торино са извършили общо 39 обиска на места, свързани със задържаните и техни близки, като са били подпомогнати от колегите си в Алесандрия, Бергамо, Флоренция, Дженоа и Милано.

Това не е първият случай, в който ултрасите на Ювентус влизат в новините това лято, след като в средата на юли полицията иззе от тяхно скривалище сериозен боен арсенал, включително пушки, автомати, пистолети, бронебойни куршуми и дори бойна ракета земя-въздух, от типа, който в момента използва армията на Катар. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация