Наполи срази европейския шампион Ливърпул

09:41
Наполи срази европейския шампион Ливърпул

Наполи победи Ливърпул с 2:0 на старта на груповата фаза на Шампионската лига. В среща от група Е на турнира тимът на Карло Анчелоти стигна до успеха с две попадения в края. Дрис Мертенс откри резултата в 82-ата минута от дузпа, а влезлият като резерва Фернандо Йоренте се разписа в 92-ата след грешка на Ван Дайк.

Италианците за втори пореден сезон побеждават мърсисайдци в груповата фаза на турнира. Тогава те спечелиха с 1:0, но Ливърпул изигра доста слаб мач. Този път “червените” се представиха по-добре, но това не бе достатъчно. Неаполитанците бяха на ниво и изчакаха своя момент, който дойде в последните минути.

Двата отбора започнаха с мисъл за атаката, но и без да рискуват прекалено много. Мърсисайдци стояха далеч по-добре от мача в Неапол през миналия сезон, когато италианците имаха сериозно предимство. В осмата минута Ървинг Лозано прати топката в мрежата зад Адриан, но попадението не бе зачетено, тъй като мексиканецът бе в засада. Преди това вратарят на гостите се намеси два пъти поред след удари на Фабиан Руис.

Кулибали и Ван Дайк на няколко пъти показаха, че са сред най-добрите защитници в света след добри намеси. В 21-ата минута Мане се оказа на отлична позиция след подаване на Хендерсън и стреля от въздуха. Мерет направи добро спасяване, но и ударът не го затрудни много. Малко по-късно Салах преодоля Кулибали, но не успя да стреля, топката стигна до Мане, а той я насочи към Милнър. Изстрелът на опитния халф бе неточен, като топката мина над вратата.

Последваха по-силни минути за Наполи, но без чисти положения. Италианците организираха няколко по-добри атаки, но в крайна сметка защитата на гостите се справяше, макар и на моменти да бе поставяна под натиск. С наближаването на края на първото полувреме темпото спадна и двата отбора изчакваха грешка на съперника. В самия край на първата част Ливърпул стигна до две положения. Първо Мане изведе Милнър, но той не успя да намери Салах на далечната греда. Секунди по-късно удар с глава на Фирмино мина близо до лявата греда на Мерет.

Отборът на Юрген Клоп започна добре второто полувреме, но по-сериозните положения бяха пред вратата на мърсисайдци. В 49-ата минута Адриан направи фантастично спасяване след удар на Мертенс. Марио Руи намери великолепно белгиеца, който стреля от въздуха, но вратарят на гостите успя да отрази изстрела.

След минути, в които играта бе по-накъсана, грешка на Манолас можеше да доведе до попадение. Гръцкият бранител не успя да изчисти, а изведе Салах на добра позиция. Египтянинът стреля отлично по диагонала, но Алекс Мерет спаси по прекрасен начин. През втората част положенията бяха рядкост, но нещата се промениха към края.

В 82-ата минута Кайехон навлезе в наказателното поле и след съприкосновение с Робъртсън падна в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа, а Мертенс откри резултата от бялата точка. Ливърпул се изнесе в предни позиции в търсене на изравняване, но домакините се бранеха отлично. Грешка на Ван Дайк пък доведе до второ попадение за италианците. Топката се озова в Йоренте и той преодоля Адриан за 2:0.

НАПОЛИ - ЛИВЪРПУЛ 2:0

1:0 - Мертенс (82-д)
2:0 - Йоренте (92)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация