Виктория Томова приключи достойно участието си в Осака

13:39
Виктория Томова приключи достойно участието си в Осака

Виктория Томова изигра много силен мач, но отстъпи на бившата номер 1 в света Наоми Осака с 5:7, 3:6 във втория кръг на турнира в родния град на японката Осака. Така за 24-годишната софиянка завърши прекрасното представяне на състезанието с награден фонд 823 000 долара. Томова започна турнира от квалификации, които преодоля след две победи, а след това постигна обрат срещу Ализе Корне от Франция и напуска турнира с 80 точки за световната ранглиста.

В днешния мач Вики започна великолепно и в двата сета. След два пробива тя поведе с 3:0 в първата част. Носителката на две титли от Големия шлем видя, че може да допусне загуба, ако не покаже най-добрата си игра и вдигна нивото, като двубоят се превърна в оспорвана битка. Осака върна единия пробив, а след нов гейм при сервис на българката изравни за 4:4. Томова продължаваше да играе на много високо ниво, но японката е една от най-добрите в света и успя да измъкне сета със 7:5.

Втората част започна с най-дългия гейм в мача. След седем равенства при третия си шанс за пробив Виктория го спечели, а след това победе с 2:0. Наоми успя да вземе следващите два гейма и да изравни. Тя демонстрира класата си, постигна решителен пробив за 5:3 и след това стигна до крайния успех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация