Тотнъм профука два гола аванс в Гърция (видео)

21:52
Тотнъм профука два гола аванс в Гърция (видео)

Финалистът от миналото издание на Шампионската лига Тотнъм започна новата кампания в надпреварата с равенство 2:2 като гост на Олимпиакос. Лондончани имаха аванс от два гола след попадения на Хари Кейн, (26'), който бе точен от дузпа, и Лукас Моура (30'). Даниел Поденсе обаче намали преди почивката, а Матийо Валбуена (54') изравни от нов 11-метров наказателен удар. Другите отбори от Група В - Байерн (Мюнхен) и Цървена звезда, играят по-късно тази вечер на "Алианц Арена".


Домакините стартираха доста по-динамично. В осмата минута Ндомбеле загуби топката, което даде шанс на Поденсе да направи пробив. В решаващия момент обаче той се забави с удара, който рикошира в Алдервейрелд и попадна право в ръцете на Лорис. Десет минути след това отново Поденсе стреля от въздуха, но топката срещна далечната греда. Гилереме опита добавка, но ударът му мина над вратата.

 

В 25-ата минута, при първото влизане на Кейн в наказателното поле, нападателят бе препънат от Мериа, който ненужно протегна крак. Самият Кейн изпълни по безапелационен начин, стреляйки високо в средата на вратата.


Четири минути след това Тотнъм удвои аванса си. Дейвис се пребори за топката, след което продължи към Моура, който със страхотен удар от границата на наказателното поле не остави шанс на Са.


В 34-тата минута домакините пропуснаха нова чудесна възможност. Цимикис центрира много добре отляво към Мериа, който стреля от въздуха от седем-осем метра, но не успя да намери добре топката, която тупна в земята, след което прехвърли вратата.
Олимпиакос върна един гол точно преди почивката. Валбуена и Поденсе комбинираха, португалецът бе изведен отдясно, след което нанесе прецизен удар в далечния ъгъл.

 

В 50-ата минута гол на Деле Али бе правилно отменен заради засада. Две минути след това Вертонген фаулира Влабуена в наказателното поле. Решението бе просто - дузпа, която французинът реализира хладнокръвно, изравнявайки резултата.
В 65-ата минута Деле Али се озова на чиста позиция и стреля от малък ъгъл, но Са изби. Стражът на домакините отрази и изстрел на Ламела в 87-ата минута.
Олимпиакос опита натиск в петте минути добавено време, но той така и не даде резултат. В 94-тата минута Лорис увисна при едно центриране, но Дейвис изчисти с глава пред голлинията.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация