Грандиозно шоу в Мадрид! Атлетико изкопчи точка от Юве с гол в края (видео)

00:02
Грандиозно шоу в Мадрид! Атлетико изкопчи точка от Юве с гол в края (видео)

Отборите на Атлетико Мадрид и Ювентус завършиха наравно 2:2 във вълнуващ сблъсък от първия кръг в група "D" на Шампионската лига. Головете за италианците вкараха Хуан Куадрадо с красив удар в 48-ата минута и Блес Матюиди в 65-ата с глава. Стефан Савич намали в 70-ата, а Ерера изравни в последната минута.


Френетичната подкрепа на препълнения стадион подкани домакините за натиск в началните минути. Мадричани пресираха съперника и търсеха пробив по фланговете, а гостите се бяха концентрирали в това да сплашат Жоао Феликс с твърди влизания в краката му при всяко негово докосване до топката.


Младият португалец не изглеждаше никак респектиран от този подход и можеше да открие резултата след впечатляващ индивидуален пробив. Юношата на Бенфика тръгна от центъра и навърза няколко съперникови футболисти, но ударът му беше твърде слаб, за да затрудни Войчех Шчесни.  


В 10-ата минута пред Атлети се откри нов шанс - Хименес стреля с глава, но прати топката малко над гредата. Феликс и още веднъж Хименес отправиха следващите удари към вратата на Юве, но без успех.


"Бианконерите" действаха прибрано и опитваха дълги пасове към Кристиано Роналдо, който беше бурно освиркван от привържениците на домакините. Реферът Дани Макели пък спести жълт картон на Пянич. До средата на първото полувреме гостите имаха няколко добри възможности за контраатаки, от които не се възползваха.


В 35-ата минута Пянич шутира мощно, топката рикошира в Хименес и заблуди Облак, но излезе в корнер. Малко по-късно Роналдо засече с глава центриране на Куадрадо на далечната греда, но Облак нямаше проблеми. До почивката имаше още няколко интересни слизания към вратата на Шчесни, но Ювентус оцеля.

 
Втората част започна с нова порция атаки на Атлетико, но Юве издебна момента да накаже съперника. Това стана в 48-ата минута с ювелирно изпълнение на неубедителния през първото полувреме Куадрадо. Колумбиецът получи пас от Игуаин и от границата на наказателното поле с безкомпромисен шут в далечния ъгъл матира Облак.


След попадението Ювентус опита по-трайно да задържа топката, но много бързо инициативата отново премина на страната на домакините. В 60-ата минута "дюшекчиите" изградиха брилянтна атака по десния фланг, но завършващият удар на Хименес беше неточен.


Симеоне усети, че Льомар вече не е толкова свеж и го смени с Анхел Корея. Аржентинецът се включи активно, а първото му забележимо действие беше удар с топката в главата на съдията - разбира се, неволно.


В 65-ата минута Юве контраатакува и Алекс Сандро центрира перфектно към Матюиди, който с глава увеличи аванса на "старата госпожа".
 

Атлетико се върна в мача в 70-ата минута с гол на Стефан Савич. Черногорецът се разписа отблизо, след като топката беше насочена към него от Хименес. Трябва да се отбележи, че трети пореден гол на мадридчани срещу Юве е дело на централен защитник - предишните два бяха на Хименес и Диего Годин при победата с 2:0 на осминафиналите преди няколко месеца.


Малко след попадението на Савич Ювентус за пореден път направи хубава контра, но Облак спаси удара на Игуаин, а Хименес изби от голлинията добавката на Матюиди.


В последната минута Трипиър центриро остро от корнер, а Ерера с глава препарира Шчесни, пращайки топката в долния ляв ъгъл. Атлетико стигна до равенството.

АТЛЕТИКО (МАДРИД) - ЮВЕНТУС 2:2 (0:0)


0:1 Х. Куадрадо (48)
0:2 Б. Матюиди (65)
1:2 С. Савич (70)
2:2 Ерера (90)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация