Класика за Сити срещу Шахтьор в Харков (видео)

00:10
Класика за Сити срещу Шахтьор в Харков (видео)

Манчестър Сити реагира подобаващо след изненадващата загуба от Норич през уикенда и победи заслужено с 3:0 Шахтьор (Донецк) в Украйна. Рияд Марез (24'), Илкай Гюндоган (38') и Габриел Жезус (76') се разписаха за шампиона на Англия, който обаче не успя да оглави временното класиране в Група С, тъй като в другия мач Динамо Загреб вкара гол повече на Аталанта и така окупира първото място.


Още в първата минута Сити можеше да открие. Родри достигна центриране на Де Бройне от свободен удар, но не успя да нанесе добър удар с глава.
В 23-тата минута  Габриел Жезус получи много добро подаване от Гюндоган, финтира бранител и си отвори пространство за стрелба, но в последния момент ударът му бе блокиран. Минута след това логичното се случи и Сити поведе в резултата. Изстрел на Гюндоган от границата на наказателното поле срещна гредата, а Марез реагира най-добре, за да стигне до рикоширалата топка и да я прати в опразнената врата.


В 36-ата минута Жуниор Мораеш пропусна страхотна възможност да изравни, след като се озова очи в очи с Едерсон, но не успя да преодолее своя сънародник. Този пропуск бе наказан две минути след това след класическа атака на "гражданите". Родри намери Марез, който пусна добре топката на пътя на Гюндоган. Германецът разстреля Пятов, удвоявайки аванса на гостите.
До почивката Де Бройне пропусна още една добра възможност за гостите, а Мораеш за втори път бе изведен очи в очи с Едерсон, но не успя да нанесе удар и се слбъска болезнено със стража.

 

В 50-ата минута Мораеш опита да прехвърли Едерсон, който бе излязъл напред, но не успя да намери вратата. Три минути след това удар на Стърлинг срещна гредата. Малко по-късно Гюндоган излезе сам срещу Пятов след страхотно подаване на Стърлинг, но вратарят на домакините спаси.
В 63-тата минута Отаменди прати топката във вратата, но попадението бе отменео заради засада на Стърлинг.
В 76-ата минута Габриел Жезус най-сетне отбеляза третия гол, който окончателно сложи точка на този двубой. Де Бройне изведе бразилеца при една контра ка гостире, а Жезус стреля в ъгъла за крайното 0:3.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация