Байерн сгази Цървена Звезда (видео)

00:16
Байерн сгази Цървена Звезда (видео)

Байерн (Мюнхен) очаквано победи Цървена звезда на "Алиац Арена" с 3:0 и оглави класирането в Група В след изиграването на първия кръг на същинската фаза на Шампионската лига. По-рано днес Олимпиакос и Тотнъм завършиха 2:2 в Пирея в другия мач от групата. Доминацията на Байерн тази вечер бе осезаема. Тимът на Нико Ковач създаде куп положения и отправи голямо количество удари, но вкара само един гол преди почивката. Реализира го Кингсли Коман в 34-тата минута. Попадение на Филипе Коутиньо, който изигра доста силен мач, пък бе отменено заради засада. През второто полувреме удар на игралия също много добре Иван Перишич срещна гредата, а в 80-ата минута Роберт Левандовски вкара гола на успокоението за домакините. В добавеното време Томас Мюлер оформи крайния резултат.


Първата по-интересна възможност създаде Коутиньо в 14-тата минута, когато получи от Левандовски и се стрелна по левия фланг, направи продължителен рейд, след което стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Милан Борян. В 21-вата минута Коутиньо нанесе нов шут от границата на наказателното поле, но този път топката профуча над напречната греда. Байерн продължи да атакува и да отправя голям брой удари, но те бяха неточни. Люка Ернандес отправи поредния такъв, след като получи добър пас в наказателното поле от Тиаго, но топката премина встрани от далечната греда.


В 27-ата минута сърбите организираха една от редките си атаки, завършила с опасен шут на Жандер, преминал встрани.


В 34-тата минута логичното се случи и Байерн откри резултата. Нойер сложи началото на атаката едно излизане извън наказателното поле, за да изчисти с крак дълго подаване. След това Перишич проби отляво и центрира много добре в полето, където Коман се хвърли на плонж и засече с глава, вкарвайки красиво попадение.


Пет минути преди почивката Коутиньо, който бе много активен, блесна с технично изпълнение от висока класа, засичайки във вратата с пета центриране отдясно. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада.


В самия край на първото полувреме Борян спаси удар на Левандовски.


В 53-тата минута Толисо пропусна чудесна възможност, стреляйки встрани, а малко след това Милан Борян спаси опасен удар отблизо на Перишич.


Байерн продължи с опитите. В 65-ата минута Перишич овладя на гърди дълго подаване, след което технично прехвърли Борян от въздуха, но топката срещна напречната греда. Добавката на Левандовски мина над вратата.
В 78-ата минута Цървена звезда бе много близо до това да накаже пропуските на домакините. Марко Марин нанесе много хубав удар, който обаче премина на сантиметри встрани. Две минути след това Левандовски вкара гола на успокоението. Попадението дойде малко случайно, след като отбраната на Звезда не успя да изчисти една топка и след няколко рикошета голмайсторът на Байерн се пребори за нея и отблизо в прати във врата на Борян.


До края още веднъж гредата спаси гостите, а в добавеното време Томас Мюлер оформи крайни резултат, след като засече от въздуха много технично изпълнение на фаул от Алкантара.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация