Солскяр: Грийнууд е готов да играе ключова роля

15:19
Солскяр: Грийнууд е готов да играе ключова роля

Първият гол за мъжете на нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд при успеха над Астана с 1:0 в Лига Европа е ранно доказателство за това, че клубът е бил прав да подкрепи тийнейджъра след напусканията на Ромелу Лукаку и Алексис Санчес, заяви мениджърът Оле Гунар Солскяр.

Привърженици на „червените дяволи“ поставиха под съмнение решението на клуба да не привлича заместници на белгиеца и чилиеца, които потеглиха към Интер – Лукаку за постоянно, а Санчес под наем до края на сезона. Солскяр запази вярата си в продукта на академията Грийнууд и 17-годишният нападател стана първият футболист на Юнайтед, роден през 2000-те и реализирал гол за мъжете. „За мен беше правилното решение“, сподели Солскяр след мача с казахстанците.

„Защото за клуба и за него, той ще играе ключова роля този сезон. Той няма все още много минути до момента, но ще получи своя шанс и ще продължи да израства и да се развива. Наясно сме, че той е един от най-добрите ни играчи пред гола. Ако искаш да успееш като играч на Юнайтед, трябва да се справиш с феновете. Мейсън спечели мача за нас, така че сме удовлетворени от неговото представяне“, добави той.

Изключително успешните години на клуба под ръководството на бившия мениджър Сър Алекс Фъргюсън бяха изградени от таланта в академията, като Солскяр върви по подобен път, за да се опита отново да върне гранда след доминантите в европейския футбол. Норвежецът дава шансове на младите и продължи с политиката си и срещу шампиона на Казахстан, след като Анхел Гомес и Тахит Чонг също направиха официалните си дебюти за мъжкия тим.

Но Грийнууд открадна шоуто и съотборника му Маркъс Рашфорд го подкрепи, казвайки, че той ще се развие още повече като играч. „Той се справя добре, след като се присъедини към мъжете и със сигурност ще даде още много от себе си в бъдеще. Убеден съм, че той е ентусиазиран като всички нас“, сподели 21-годишният Рашфорд. „За никого не е изненада, когато младите се представят добре, защото притежават отлична работна етика. Те всички се подобряват след пристигането си при мъжкия отбор“, завърши той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация