Сари: Италианският футбол е обсебен на тема “ротация”

19:06
Сари: Италианският футбол е обсебен на тема “ротация”

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари напомни, че не е фен на модела с честата смяна на титуляри с цел те да бъдат по-свежи. Той често е обвиняван, че не поддържа достатъчно боеспособни резерви и така съставите му страдат в дългосрочен план.

“Италианският футбол е обсебен от идеята за ротация. В Англия през миналия сезон отборът ми изигра 60 мача, а някои тимове правят това с 14 футболисти. Тук може би изразходваме повече енергия да мислим върху нещо, отколкото физическа сила”, заяви треньорът.

В сряда “бианконерите” допуснаха Атлетико Мадрид да им изравни от 0:2 до 2:2 в среща от Шампионската лига, което донякъде беше прието като провал. “Освен проблемът с високите центрирания в наказателното ни поле, този резултат дойде заради загуба на концентрация и агресия от наша страна. Това можем да го оправим. Сега тимът трябва да покаже стойностна организация в играта си, а това става само чрез постоянство на ключови позиции в тима. Ще правим промени само ако някой е изморен”, обясни Сари.

Наставникът е доволен от Кристиано Роналдо. “Сега той много повече играе с топката. Не е лесно да отправиш удари към вратата на Атлетико, а той успя да го направи на три пъти. Той винаги има големи очаквания от самия себе си. В сряда Роналдо сътвори нещо изключително в 94-ата минута, но топката не влезе само заради липсата на късмет. Но и Крис може да се развива като всеки един от състава”, допълни специалистът.

В събота Юве приема Елас Верона в среща от 4-ия кръг на Серия “А”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация