Борнемут си тръгна с трите точки от "Сейнт Мерис"

11:52
Борнемут си тръгна с трите точки от "Сейнт Мерис"

АФК Борнемут изскочи трети във временното класиране на Висшата лига след победа с 3:1 в гостуването на Саутхамптън. "Черешките" взеха аванс от два гола до почивката и въпреки че Джеймс Уорд-Праус върна интригата с попадение от дузпа в 53-ата минута, до обрат не се стигна. Борнемут дори направи успеха си по-убедителен след кошмарна грешка на вратаря на "светците" Ангъс Гън.

Победата беше под номер 50 за мениджъра на гостите Еди Хау в Премиър лийг. Неговият тим има 10 точки, колкото и шампионът Манчестър Сити. Саутхамптън пък не можа да запише четвърти пореден мач без поражение и остава в средата на таблицата.

Борнемут никога не беше печелил на "Сейнт Мери" и нямаше победа в последните си 15 мача срещу Саутхамптън, но бързо показа, че е дошо време традицията да бъде нарушена. Резултата откри Нейтън Аке с глава в 10-ата минута, а Хари Уилсън в 35-ата вкара втори гол след перфектно подаване от левия фланг на Филип Билинг.

Между двете попадения гол на Джошуа Кинг беше отменен заради засада. Реферът Крис Кавана първоначално посочи центъра, но след намесата на ВАР коригира решението си. 

Саутхамптън беше преобразен отбор след почивката. В 52-ата минута "светците" получиха дузпа за нарушение на Стив Кук и Уорд-Праус не сбърка. Домакините атакуваха опасно по фланговете, за което помогна и появата на Райън Бертранд, а друга резерва - Дани Ингс, пропусна две добри възможности да изравни.

Надеждите на Саутхамптън за равенство угаснаха в добавеното време, когато Ангъс Гън се сблъска с Ян Беднарек и Калъм Уилсън остана сам с топката срещу опразнената врата. Нападателят нямаше какво друго да стори, освен да сложи точка на спора с 4-ия си гол през сезона. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация