Байерн писа четворка на козлите, Коутиньо с първи гол (видео)

18:42
Байерн писа четворка на козлите, Коутиньо с първи гол (видео)

Напълно според очакванията Байерн (Мюнхен) отнесе нестабилния Кьолн за третата си победа в Бундеслигата, с която поне за няколко часа излезе начело. В среща от петия кръг шампионите спечелиха с 4:0 у дома, като първи гол за тима реализира Филипе Коутиньо (62’-дузпа). И този мач обаче ще бъде запомнен с отличното представяне на Роберт Левандовски (3’,48’), който вкара първите два гола. Така той вече има 9 попадения след първите пет кръга.


Полякът дори можеше да забие хеттрик, но даде шанс на Коутиньо да се разпише от наказателния удар в 62-ата минута. За нарушението при него пък защитникът на съперника Кингсли Ехизибуе получи директен червен картон. Иван Перишич (73’) довърши “козлите”, а през първото полувреме Коутиньо беше ударил и греда.

 

За Кьолн това е четвърта загуба до момента и още на този ранен етап тимът се очертава като аутсайдер.


Мюнхенци можеха да поведат още във 2-ата минута, когато Бенжамен Павар стреля силно по земя и топката мина близо до гредата.
Секунди по-късно обаче топката вече беше в мрежата на гостите. Левандовски получи пас в коридор и стреля, като кълбото се отклони в тялото на Себастиан Борнау и така не даде шанс на Хорн да спаси. Левандовски беше точен в 3-ата минута и преди седмица срещу РБ (Лайпциг).


Байерн беше на крачка от втори гол в 14-ата, когато Филипе Коутиньо стреля от фал, но топката се отби в страничната греда.
Около 30-ата минута футболистите на Кьолн се ядосаха след две остри влизания на Никлас Зюле и Жером Боатенг. От двамата само вторият получи жълт картон.
"Koзлите" не можеха да се противопоставят на своя съперник, но в 37-ата минута почти изравниха. Тогава Кордоба насочи много опасно удар с десния крак, но топката все пак излезе в аут.
Последва нова опасност пред Нойер, който в 41-вата се намеси след шут на Флориан Кайнц.
Домакините веднага натиснаха и в 43-ата минута в полето пред Хорн се изви вихрушка, но Иван Перишич не съумя да реализира.


Втората част започна като първата - с гол на Левандовски. В 48-ата полякът удвои с глава след центриране на Йошуа Кимих от корнер.
Всичко беше решено в 62-ата, когато Коутиньо реализира от бялата точка. Бразилецът сам си спечели дузпата, след като се беше откъснал срещу вратаря, а десният бек на Кьолн Ехизибуе го блъсна и беше изгонен директно. Коутиньо стреля в средата, но реферът нареди дузпата да бъде пребира заради навлизането в наказателното поле на играчи на Байерн. Фил беше точен и от втория опит - 3:0.


За последните 20 минути Ковач даде възможност на Левандовски да се отдъхне, като го замени. Съотборниците му обаче не мислеха да си почиват и в 73-ата вкараха още веднъж. Тогава Коутиньо асистира на Перишич, който с левия крак направи 4:0.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация