Триумф за Интер в дербито на Милано (видео)

23:46
Триумф за Интер в дербито на Милано (видео)

Интер победи с 2:0 градския съперник Милан в Дерби дела Мадонина от четвъртия кръг на Серия "А". Попаденията отбелязаха Марсело Брозович (50') и Ромелу Лукаку (78'). Това е четвърта поредна победа от същия брой мачове за "нерадзурите" в Серия "А" през този сезон. Също така, те отново победиха "росонерите" след двата си успеха над тях през миналата кампания.


В 10-ата минута Лаутаро Маринес се опита да се възползва от пас назад на Рикардо Родригес, но Джанлуиджи Донарума изби топката от шпагата на нападателя. В следващите минути "нерадзурите" упражниха натиск и в 18-ата стражът на Милан спаси удар на излезлия сам срещу него Ромелу Лукаку. В 21-ата Донарума изби изстрел на Лаутаро, а при добавката си от няколко метра на празна врата Данило Д'Амброзио прати топката в страничната греда. В 35-ата минута Донарума изби негов удар от задна ножица, след което Лаутаро се разписа, но попадението не беше признато заради засада. В 40-ата минута Сусо осъществи впечатляващ рейд почти през целия терен, но Квадво Асамоа изби неговия удар. В 44-ата Леао достави добра топка на Пьонтек, чийто изстрел с глава обаче излезе в аут.


Втората част започна по възможно най-добрия начин за Интер. В 50-ата минута при късо изпълнение на пряк свободен удар Брозович стреля, топката рикошира в противников играч и влезе в мрежата за 1:0. Съдията първоначално отмени гола заради посягане на Лаутаро, който беше в засада, но след намесата на ВАР попадението беше признато. В 61-ата Донарума изби удар на Лаутаро, а последвалият шут на Лукаку прелетя над вратата. Белгиецът обаче стигна до гол в 78-ата минута, когато с глава засече центриране на Барела. Две по-късно резервата Матео Политано нацели напречната греда. В 86-ата друга резерва, но на Милан - Тео Ернандес, също се отчете с удар в гредата, дошъл от малък ъгъл.


МИЛАН - ИНТЕР 0:2

0:1 Брозович (50')
0:2 Лукаку (78')


Милан: Дж. Донарума, Конти, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кесие, Билия, Чалханоглу, Сусо, Пьонтек, Леао


Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Скринияр, Д’Амброзио, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лаутаро, Лукаку

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация