Кобрата се изправя срещу австралиец през ноември

13:27
Кобрата се изправя срещу австралиец през ноември

Задължителният претендент за титлата в тежка категория на IBF Кубрат Пулев може да се бие срещу 37-годишния австралиец Марк де Мори на 9 ноември във Фресно, Калифорния, съобщава ESPN. Както е известно, до момента се знаеха датата и мястото на следващия мач на Кобрата, но не и неговият съперник. От медията все пак уточняват, че преговорите между двете страни още не са приключили. Ако се стигне до сделка, то двамата ще се боксират на галавечер на Top Rank, в един от подгряващите двубои преди битката на вечерта в категория “супер перо” между Джамел Херинг и Ламонт Роуч.

 

Българинът не се е качвал на ринга от 24 март, когато нокаутира в седмия рунд румънеца Богдан Дину. След мача, завладян от еуфорията, той целуна по устата американската репортерка Дженифър Равало, с което си навлече много неприятности. Неговият боксов лиценз за щата Калифорния бе временно отнет, а Кобрата трябваше да премине обучителен курс за сексуални посегателства. След като това стана, на 22 юли Спортната комисия на щата Калифорния възстанови състезателните права на Пулев.

 

Роденият в Австралия, но живеещ в Хърватия, Марк де Мори e известен в боксовите среди с прякора си Доминатора. Той има 41 мача на профиринга, а баланасът му е 37-2-2, като 33 от победите му са с нокаут. В момента Де Мори се намира в серия от 7 поредни успеха. Преди три години той беше нокаутиран от Дейвид Хей, който в мача срещу него отбеляза завръщането си на ринга след три години и половина отсъствие. Тогава бившият световен шампион беше безкомпромисен и нокаутира австралиеца още в първия рунд, с което сложи край на негова серия от 24 поредни победи. След това обаче последваха нови седем успеха на Де Мори, всичките с нокаут. Тази година той проведе две срещи, в които нокаутира Андраш Балаш Фалкаш и Ласло Пензеш.

 

Пулев, който е задължителен претендент за световната титла във версия Международна боксова федерация (IBF), няма да може да се бори за шампионския колан до края на годината заради планирания за 7 декември реванш между световния шампион Анда Руис (Мексико) и Антъни Джошуа (Великобритания).

 

Поради тази причина от щаба на българина му търсят сериозен, но преодолим съперник, за да се поддържа игровата форма на софиянеца, коментират от boxen.de. Именно такъв е 37-годишният Де Мори - боксьор със сериозна визитка от победи, макар и постигнати срещу по-слаби противници, който има минимални шансове за успех срещу Пулев.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация