Григор Димитров с чиста победа срещу Даниел Еванс

10:00
Григор Димитров с чиста победа срещу Даниел Еванс

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с победа в два сета участието си на турнира в Ченду (Китай) от категорията ATP 250. Хасковлията почиваше по право в първия кръг, а тази сутрин пречупи британеца Даниел Еванс със 7:5, 7:5 в среща от втория кръг. Поставеният под №4 в схемата Григор имаше победа и загуба срещу 48-ия в света британец преди днешния сблъсък между двамата, в който Димитров пропиля аванс от 5:2 във втората част, но въпреки това не допусна да се стигне до решаваща трета част. Двата завършиха по идентичен начин, като и в двата Григор успя да реализира решаващ пробив в самия край.

ПЪРВИ СЕТ

Григор първи в мача имаше предимството на началния удар и не показа никакви колебания в откриващото си подаване, което взе на нула. Британецът също бе много стабилен в първия си сервис-гейм и го спечели на 15, а веднага след това взе първите две точки във второто подаване на хасковлията. Стигна се и до първата точка за пробив в мача, която дойде при 30:40 след блестящ удар от бекхенд по правата на Еванс. Димитров запази спокойствие и с търпелива игра при следващата точка дочака грешката на съперника си - 40:40. Григор в крайна сметка удържа подаването си и се оттегли с аванс от 2:1 на първата почивка в срещата.

В четвъртия гейм пък Димитров се сдоби с първата си точка за пробив, отново при 30:40, но Еванс майсторски се измъкна и успя да изравни резултата - 2:2. В следващите минути и двамата печелеха с лекота геймовете, в които притежаваха началния удар, а при 5:4 Григор принуди противника си да сервира за оставане в сета.

Димитров не успяваше да намери верния ритъм на ретур и британецът продължаваше да се чувства прекалено комфортно на свой сервис, но това се промени при 5:6. В 12-ия гейм Еванс най-сетне показа неувереност и някои негови прибързани действия бяха наказани от Димитров. Българинът се сдоби с два поредни сетбола при 15:40 и още при първия Еванс изкара топката в аут от форхенд, което означаваше 7:5 за Григор.

ВТОРИ СЕТ

Втората част започна отлично за българина, който реализира ранен пробив и успя да го затвърди за аванс от 3:0, като това означаваше серия от 5 поредни гейма, спечелени от 28-годишния хасковлия. Еванс се пребори за 1:3, но Григор продължаваше да играе много концентрирано и набързо поведе с 4:1.

Нещата вървяха по мед и масло за Григор, но сервирайки за мача при 5:3, българинът изигра най-слабия си гейм от началото на двубоя. Той първоначално се измъкна от 15:40, но в следващите две разигравания изкара топката в аут и Еванс, изненадващо на фона на развоя на срещата дотук, се върна в мача, като изравни за 5:5.

При 5:6 се повтори сценарият от първия сет. Сервирайки за влизане в тайбрек, Еванс заигра припряно и при 15:40 трябваше да отразява два поредни мачбола. Британецът съумя да заличи първия, но при втория изкара топката в аут и Димитров се класира за следващата фаза.

На 1/4-финалите първата ни ракета ще срещне Александър Бублик (Казахстан) или Джордан Томпсън (Австралия).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация