Гана - Нигерия - черните звезди се превърнаха в черно злато

00:50
Гана - Нигерия - черните звезди се превърнаха в черно злато
Днешния ден предложи на любителите на футбола първия 1/4 -ърт финал между два от фаворитите на първенството, а именно домакинът Гана и Нигерия.

Първото по-сериозно положение бе в полза на Гана, но ударът на Сулей Мунтари не успя да влезе във вратата. Противно на логиката първи поведоха в резултата футболистите на Нигерия.

Течеше 34-рта минута от мача, когато Адо събори в наказателното поле Акубо Айегбени и последния реализира накзателния удар за 0:1.

Все пак правдата възтържествува в продължението на полувремето, когато безспорно най-голямата звезда в редиците на "черните звезди" - Есиен изравни след отлично подаване на Абейе.

В 59-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като техния капитан Джон Менса спря с цената на нарушение и последвал червен картон откъсващия се нападател Питър Одемвингие.

Въпреки намаления си състав по-настоятелни в търсене на крайния успех бяха домакините и трудът им бе възнаграден. В 83-тата минута Агого реализира ново попадение, което се оказа и последно в мача.

Победа, която сладни много, защото Гана се нареди сред четирите най-добри отбора на Африка и очаква своя противник на полуфиналите.

Във втория мач от деня отборът на  Кот Д`Ивоар се справи по безапелационен начин с отбора на Гвинея, побеждавайки го с пет на нула. До седемдесетата минута благодарение спасяванията на гвинейския страж Камара резултатът се движеше един на нула, но в последните двадесет минути от срещата ситуацията придоби катастрофален вид за символичните гости.

Така отборът на Кот Д\'Ивоар очаква победителя от Египет и Ангола, а Гана среща победителя между Камерун и Тунис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация