ЛеБрон и Хардън изявиха желание да участват на Олимпиадата в Токио

12:22
ЛеБрон и Хардън изявиха желание да участват на Олимпиадата в Токио

ЛеБрон Джеймс и Джеймс Хардън са поредните две суперзвезди от НБА, които пожелаха да играят за националния отбор на САЩ на предсоящите през следващото лято Олимпийски игри в Токио.

"С радост бих играл. Даже трябва да играя. Единствено се надявам да бъда здрав, защото това е най-важното", каза ЛеБрон Джеймс, когато бе запитан дали има планове да играе за националния тим на Игрите в японската столица.

"Видях какво се случи на световното първенство в Китай това лято и не бях доволен", каза още крилото на Лос Анджелис Лейкърс, което ще бъде на 35 години следващото лято.

"Една от целите ми през предстоящия сезон е да представя САЩ на Игрите", заяви Хардън в Хюстън. Съотборникът му в състава на "ракетите" Ръсел Уестбрук също се изкаха положително за евентуално участие, като каза, че ще се радва, ако Грег Попович го включи в състава си. До момента желание да играят на Олимпийските игри изразиха още лидерите на Голдън Стейт - Стеф Къри и Клей Томпсън, както и звездата на Портланд Деймиън Лилард.

ЛеБрон Джеймс има два златни медала от Олимпийски игри - през 2008 и 2012 година, както и бронз от тези през 2004 година. Хардън и Уестбрук също бяха в състава през 2012 година, докато Томпсън спечели златото през 2016 година. Къри и Лилард никога не са участвали на Олимпиада. Никой от шестимата, както и някоя от другите суперзвезди в НБА, не взе участие на завършилото наскоро световно първенство, на което американците завършиха на незавидното седмо място в крайното класиране.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация