Злато за Коулмън на 100 метра, ямаец смая всички в скока на дължина

10:54
Злато за Коулмън на 100 метра, ямаец смая всички в скока на дължина

Крисчън Коулмън е новият световен шампион в спринта на 100 метра при мъжете. 23-годишният американец, който едва не отпадна за шампионата в Доха заради пропуснати допинг проверки, спечели състезанието с нов личен рекорд и най-добро постижение за сезона – 9.76.

37-годишният му сънародник Джъстин Гатлин не успя да защити титлата си от Лондон, но с 9.89 сек. взе сребърния медал. Андре Де Грас от Канада остана с бронз след лично постижение от 9.90 сек. Още двама успяха да слязат под границата от 10 сек. – Акани Симбине (Южна Африка – 9.93) и Йохан Блейк (Ямайка – 9.97).

В сектора за скок дължина Теджей Гейл от Ямайка грабна изненадващо световната титла с изумителен резултат от 8.69 метра, което е нов национален рекорд на Ямайка и най-добър резултат в света за сезона.

Негов подгласник стана олимпийският шампион от Рио Джеф Хендерсън от САЩ с лично постижение за сезона от 8.39 м. Трети остана Хуан Мигел Ечевария от Куба с 8.34. Водачът в световната ранглиста и защитаващ титлата си Луво Маньонга (Южна Африка) записа само 8.28 и се нареди четвърти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация