Атлетико и Реал не се победиха в дербито на кръга в Ла лига (видео)

12:14
Атлетико и Реал не се победиха в дербито на кръга в Ла лига (видео)

Отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха 0:0 в ожесточена схватка от седмия кръг на Ла лига, играна пред 68 032 зрители на "Уанда Метрополитано". Двата тима изиграха сравнително равностоен мач с леко предимство за Реал. Най-близо до попадение беше Карим Бензема в 75-ата минута, когато вратарят Ян Облак направи великолепно спасяване.

Равенството позволи на "лос бланкос" да завършат и този кръг на лидерската позиция, но пък доближи шампиона Барселона на две точки от върха.

Зинедин Зидан се лиши от услугите на доскоро лекуващия травма Лука Модрич, залагайки на Феде Валверде. Гарет Бейл, Карим Бензема и Еден Азар очаквано оформиха нападателния тризъбец. Диего Симеоне не изневери на изпитаната схема 4-4-2, поставяйки в предни позиции Диего Коща и Жоао Феликс. Витоло беше предпочетен пред Тома Льомар.

В третата минута на срещата Азар удари в коляното Киърън Трипиър при приземяване. Белгиецът беше с гръб и неловно нарани своя съперник. След кратка медицинска помощ английският бек отново се включи в игра. Домакините подходиха малко по-дейно в началните минути в опит да притиснат своя опонент. В осмата минута Диего Коща овладя на гърди и изведе на скорост Жоао Феликс зад гърба на защитата. Португалецът напредна и стреля под ъгъл по диагонала - топката премина около метър встрани.

Символичните гости от "Сантиаго Бернабеу" бързо показаха острота в атака. В 12-ата Бейл набра скорост отдясно, потърси подаване към Бензема, но Хосе Хименес се намеси в точния момент. В 16-ата уелският футболист се пребори за високата топка, ала насочи прекалено високо. В 21-ата поредна акция по десния фланг завърши с нова опасност в наказателното поле на Атлети. Саул се намеси по прекрасен начин с шпагат.

В 30-ата Томас центрира много остро по земя от десния фланг, вратарят Тибо Куртоа беше безпомощен, а Диего Коща се размина на задна греда. В 37-ата Тони Кроос реши да шутира от над 25 метра - Ян Облак плонжира и се справи. Две минути по-късно Томас и Коща разиграха добре и Жоао Феликс отправи опасен изстрел от 20 метра, при който топката премина много близо до гредата и излезе в аут.

В 40-ата Ренан Лоди не се справи добре в своята зона, "белите" овладяха топката пред наказателното поле, тя бързо стигна до Кроос, който нанесе мощен шут от 22 метра. Словенският страж на "дюшекчиите" се разтегна и изби коварния изстрел на германеца. В 44-ата Трипиър получи сам отдясно след брилянтен пас на Томас. Защитникът имаше достатъчно време да избере къде да пласира топката. Той избра да го направи в малкото наказателно поле, където Куртоа плонжира и промени посоката на топката и имаше късмет кълбото да не е в опасна близост за добавка.

За началото на втората част Чоло Симеоне пусна Анхел Корея за сметка на Витоло. В 49-ата Диего Коща се отличи с прекрасно високо подаване за Корея. Аржентинецът изпревари своя пазач, но ударът му с глава не беше достатъчно прецизен. В 57-ата Начо Фернандес напредна отляво и намери коридор за включилия се Гарет Бейл. Уелсецът шутира от движение и прати топката кошмарно високо.

В 61-ата наставникът на "лос колчонерос" предприе нападателна смяна, залагайки на Льомар вместо на левия бек Лоди. Саул се премести в лявата част на отбраната. В 68-ата Зинедин Зидан извади Валверде и заложи на Модрич. Две минути по-късно пък Симеоне направи нов ход - "хвърли" на терена бившия мадридист Маркос Йоренте и се лиши от услугите на Жоао Феликс.

В 72-ата Саул изскочи прекрасно на първа греда при корнер и обърна топката към далечния горен ъгъл. Не му стигна малко прецизност. В 75-ата Бензема нанесе великолепен удар с глава, след който Облак показа завидно майсторство. Френският стрелец чудесно завъртя кълбото, а словенският страж отговори подобаващо. В 82-ата Атлетико разви чудесна атака. Анхел Корея подаде вдясно, където Трипиър центрира на първа греда, където Коке нямаше ъгъл и беше блокиран.

В крайна сметка двата тима завъртиха тактическо реми и вече съсредоточат мисли върху предстоящите срещи в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация