Скиперс може да не защитава титлата си на 200 метра

15:53
Скиперс може да не защитава титлата си на 200 метра

Двукратната световна шампионка на 200 метра Дафне Скиперс може да не защитава титлата си на първенството в Доха, след като вчера получи контузия в слабините преди финала на 100 метра.

Холандката се класира за финала на късия спринт, но малко след това усети болки в адуктора и в крайна сметка не стартира в битката за титлата. Треньорът на 27-годишната Скиперс Барт Бенема разкри, че тя е получила травмата по време на полуфинала. “Още на десетия метър тя усети болка в слабините. Не можеше да опъне мускула между 20-ия и 40-ия метър. След бягането дойде при мен и директно каза, че се надява да може да стартира във финала. Но нямаше как да го направи, рискът беше твърде голям. До последно няма да знаем дали ще може да стартира на 200 метра”, коментира Бенема.

Скиперс стана световна шампионка на 200 метра в Пекин през 2015-та година, а две години по-късно защити титлата си в Лондон. Тя има също така сребро и бронз на 100 метра, но през този сезон не успя да покаже най-доброто от себе си заради контузия в гърба.

Сериите на 200 метра започва тази вечер от 17:05 часа българско време, като най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова-Колио ще стартира във втора серия, където най-сериозната ѝ конкуренция ще бъде швейцарката Муджинга Камбунджи. Първите три от всяка серия плюс най-добрите шест времена ще се класират за полуфиналите, които ще се проведат във вторник от 21:35 часа.

 

В същото време новата световна шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс изрази радостта си от успеха, който постигна в Доха миналата вечер, само две години след като роди първия си син. 32-годишната ямайка стана номер 1 в света в късия спринт за четвърти път в кариерата си, след което направи победна обиколка на стадиона със сина си Зион в ръце.

“Аз съм на 32 години, майка съм и ето ме тук, разбивам преградите и вдъхновявам жените, които продължават да вярват и да мечтаят, че всичко е възможно. Да стоя тук като световна шампионка, след като родих сина си, това е просто невероятно. Да родя и да се завърна на пистата и да се представя така, надявам се това да бъде вдъхновение за всички жени, които са направили семейство или планират да го направят. Можете да постигнете всичко. Да тичаш бързо, след като навършиш 30, е възможно. Да тичаш бързо, след като родиш, е възможно”, сподели Фрейзър-Прайс, след като записа невероятното време от 10.71 секунди, за да стигне до общо осмата си световна титла (четири на 100 метра, една на 200 метра и три на щафета 4х100).

Шели-Ан Фрейзър-Прайс печели първата си голяма титла на Олимпиадата в Пекин през 2008-ма година, когато триумфира в бягането на 100 метра. На следващата година тя е двукратна световна шампионка в Берлин, а на Олимпийските игри в Лондон пречели един златен и два сребърни медала. Тя обира титлите на 100, 200 и 4х100 метра на Мондиала в Москва през 2013 година, а две години по-късно в Пекин печели два златни медала. На Олимпиадата в Рио де Жанейро ямайката стига до сребърен и бронзов медал, след което пропуска следващите два сезона, за да роди сина си Зион, който се роди през август 2017. Сега, 11 години след триумфа на Игрите в Пекин, Фрейзър-Прайс отново е безспорната номер 1 в късия спринт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация