Ливърпул ще играе на стадион за Мондиала на Световното клубно в Катар

15:09
Ливърпул ще играе на стадион за Мондиала на Световното клубно в Катар

Отборът на Ливърпул е на път да играе на новопостроено спортно съоръжение за Мондиала в Катар през 2022, когато участва на Световното клубно първенство в азиатската страна през декември.

ФИФА обяви, че „червените“ ще открият своята кампания на „Едюкейшън Сити Стейдиъм“ в Доха с капацитет 40 000 седящи места в полуфинален мач на 18 декември. Независимо от крайния изход, мърсисайдци ще играят на същия стадион, който ще приеме мача за трето място и финала на 21 декември.

Европейският клубен шампион може да се изправи срещу местния Ал Сад, чийто наставник е бившият полузащитник на Барселона Шави, Хиенген Спорт от Нова Каледония или най-вероятно мексиканския Монтерей в полуфинала. Катар използва Световните клубни първенства през 2019 и 2020 като подготовка за домакинството на световните финали през 2022.

Приемането на Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в момента, бе разкритикувано заради слабата посещаемост на „Халифа Стейдиъм“ в столицата Доха. Спортното съоръжение бе празно в по-голямата си част в неделя вечер, когато британката Дина Ашър-Смит спечел сребро във финала на 100 м. Победителка стана представителката на Ямайка Шели-Ан Фрейзър-Прайс, за която това беше четвърта световна титла.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари