Азар: Трябва да се подобря, за да бъда "Галактико"

19:06
Азар: Трябва да се подобря, за да бъда "Галактико"

Нападателят на Реал Мадрид Еден Азар заяви, че се нуждае от подобрение, ако иска да бъде „Галактико“ след бавния си старт на сезона, в който все още не е записал попадение или асистенция.

Белгийското крило се присъедини към Кралския клуб от Челси през лятото за 88 млн. паунда като звездната покупка на мадридчани след разочароващата им кампания през 2018-19. Азар е считан от мнозина за заместник на напусналия в посока Ювентус Кристиано Роналдо, след като наследи номер 7 от португалеца.

„Все още не съм „Галактико“, трябва да покажа, че мога да бъда такъв“, сподели той пред журналисти преди утрешния двубой на Реал с Брюж от Шампионската лига. „Всички знаем историята на номер 7 в този клуб и искам да покажа, че мога да бъда най-добрият в света. Искам да дам всичко от себе си, не само в мачовете, но и в тренировките“.

След информации, че е пристигнал за предсезонната подготовка с няколко килограма отгоре, Азар получи травма на бедрото преди старта на сезона и не успя да дебютира официално за Реал преди 14 септември, когатот тимът надигра у дома Леванте с 3:2. 28-годишният офанзивен футболист стартира в три мача след това, но е е далеч от най-добрата си форма.

„Мога да се справя по-добре, критичен съм към себе си, но с постоянна работа ще променя нещата. Не всичко е идеално, но сме първи в Ла Лига, загубихме в Париж – тогава не се чувствах на 100%, но сега съм напълно готов да дам всичко от себе си в следващите срещи. Сега не съм контузен и просто се нуждая от попадения, да бъда клиничен пред гола, да правя това, което всеки очаква от мен. Когато започна да вкарвам и да се представям по-добре на терена, всичко ще стане по-лесно. Просто ми липсва този гол или асистенция, за да вляза в необходимия ритъм“, завърши той.

Мадридчани загубиха откриващия си двубой в Шампионска лига срещу ПСЖ с 0:3 и ще се опитат да се реваншират на своите привърженици срещу Брюж на „Сантяго Бернабеу“ във вторник вечер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация