Люпко Петрович вече не е треньор на ЦСКА

16:32
Люпко Петрович вече не е треньор на ЦСКА

Люпко Петрович няма да води повече ЦСКА София. Съобщението идва от сайта на клуба. Петрович бе критикуван заради слабото начало на сезона и неубедителните игри. В момента ЦСКА е на четвърто място в класирането с 19 точки.

„Наставникът на ЦСКА Люпко Петрович занапред няма да бъде начело на отбора. След среща със собствениците на клуба, той декларира намерението си да напусне поста, поемайки своята отговорност за представянето на тима. Въпреки опитите на ръководството да го убедят да не прибързва с решението си, сръбският специалист бе категоричен в желанието си, което в крайна сметка бе уважено. В предстоящата среща с Витоша (Бистрица) в събота червените ще бъдат водени от досегашните му помощници в треньорския щаб”, съобщава сайтът на клуба.

Люпко Петрович започна работа в ЦСКА в края на 2018-та година на позицията консултант на клуба. След напускането на Любослав Пенев от треньорския пост в края на миналия сезон, Петрович стана асистент на новия наставник Добромир Митов. В началото на този сезон “червените” записаха няколко слаби резултата, след което опитният сърбин застана начело на тима, а Митов стана негов помощник. Под ръководството на Петрович ЦСКА стабилизира играта си и отстрани последователно Младост Подгорица и Осиек в квалификационните кръгове на Лига Европа, преди “армейците” да бъдат спрени от украинския Зоря. В последните седмици резултатите на ЦСКА отново се влошиха, като след загубата от Берое в последния кръг фенове ясно изразиха недоволството си от случващото се. В момента “червените” заемат четвърто място в класирането на efbet Лига, с едва пет победи от 11 мача и осем точки по-малко от лидера Лудогорец.

72-годишният Петрович е един от най-именитите балкански треньори в историята, като е водил над 20 клуба в целия свят. Върхът в кариерата му е спечелването на Купата на европейските шампиони с тима на Цървена Звезда през 1991-ва година. В България той е водил още тимовете на Левски и Литекс. Сърбинът е бил четири пъти начело на “сините”, а през сезон 2000/01 печели титлата с клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация