Ботев Враца изнесе лекция на пловдивските си съименници (видео)

17:08
Ботев Враца изнесе лекция на пловдивските си съименници (видео)

Ботев Враца надви Ботев Пловдив с 3:0 в трети мач от 12-я кръг на efbet Лига. В 68-ата минута Даниел Генов вкара за 1:0. Само 3 минути след това Атанасов покачи на 2:0. Отново Атанасов бе точен за 3:0 в 78-ата минута. Това можеше да е първи мач като титуляр за Валери Божинов във втория му период във Враца, но е получил травма на последната тренировка преди мача и е заменен от Симеон Мечев.

Първият точен удар в мача дойде в 3-ата минута. Тодор Неделев центрира опасно от свободен удар и Кристиан Димитров засече с глава, но топката бе уловена от Костов.

Още на следващата минута Валери Домовчийски нахлу отляво и центрира по земя към Янков, който обаче прати топката в аут.

В 11-ата минута Джонатан Перейра опита удар по посока на вратата в наказателното поле, но той бе блокиран от бранител в зелено.

12 минути по-късно Марин имаше най-доброто положение в мача досега, когато получи подаване отдясно на 3-4 метра пред голлинията, финтира защитник и стреля, но в ръцете на Костов.

Само 2 след това рожденикът Домовчийски опита да влезе отляво в наказателното поле и се строполи на земята след съприкосновение с Тодор Неделев, но Николай Колев запази мълчание.

Следващото интересно положение дойде малко по-късно, когато Александър Тонев получи топката отдясно, дриблира и навлезе към центъра, за да стреля, но изтрелът му бе блокиран.

В 33-ата минута дойде най-дискусионното положение в мача. Генов бе изведен отлично и сам срещу вратаря, но Еберт Кардосо му връхлетя отзад точно пред наказателното поле и бе изгонен с директен червен картон. В последвалия свободен удар Генов шутира високо над вратата с десния крак.

В 42-ата минута Тодор Неделев центрира с в наказателното поле от фаул, но Костов улови в последния момент, точно преди Кристиан Димитров да засече топката с глава.

В последната минута на първата част Янков получи топката пред наказалното поле, нахлу с нея, но си я поведе дълго и опасността премина.

Още в началото на второто полувреме Домовчийски напомни за себе си, че е най-активният от зелените. Пое топката на границата на наказателното поле, нагласи си топката и отправи опасен удар, който обаче бе спасен от Янко Георгиев.

В 68-ата минута Петър Атанасов центрира отляво, топката мина над Домовчийски, но тя попадна у непокрития Даниел Генов, който необезпокоявано засече и откри резултата в полза на домакините.

Само 3 минути по-късно Атанасов удвои резултата, след като получи великолепен пас от рожденика Домовчийски.

В рамките на 8 минути резултатът стана класически. Генов центрира на втора греда, където Петър Атанасов овладя топката и подпечата победата за врачани.

До края на срещата Валери Домовчийски опита задна ножица, но тя не затрудни вратаря и така резултатът се запази до края на двубоя.

БОТЕВ ВРАЦА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 3:0

Даниел Генов - 68
Петър Атанасов - 71
Петър Атанасов - 78

Стартови състави:

Ботев Враца: Красимир Костов, Ангел Лясков, Андреас Васев, Валери Домовчийски, Валери Божинов, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Даниел Гаджев, Даниел Генов, Доминик Янков, Илия Миланов.

Ботев Пловдив: Янко Георгиев, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем, Александър Тонев, Тодор Неделев, Лазар Марин, Фернандо Виара.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация