Аталанта се доближи на две точки от върха (видео)

17:46
Аталанта се доближи на две точки от върха (видео)

Тимът на Аталанта победи Лече безпроблемно с 3:1 в мач от седмия кръг на Серия А. Римските отбори Рома и Лацио записаха равенства срещу Каляри и Болоня съответно. 


Дуван Сапата даде тон за успеха на Аталанта в Бергамо срещу Лече в 35-тата минута, Гомес в 40-тата и Госенс в 56-тата последваха примера на голмайстора на отбора. За новака в най-високото ниво на италианския футбол бе точен Лучиони в 86-тата минута. "Черно-сините" постигнаха пета победа от началото на кампанията и се изкачиха до третото място. Аталанта дори изравни Ювентус по точки преди срещата на "Старата госпожа" с Интер. 


Рома разочарова своите фенове, след като завърши при равен резултат 1:1 с Каляри като домакин. Гостите поведоха в 26-тата минута след гол на Жоао Педро от дузпа, а 4 минути по-късно Чепители си отбеляза автогол. "Вълците" осъществиха страхотен натиск, но до победен гол не се стигна. 


Лацио изигра нервен двубой с Болоня като гост, приключил при 2:2 с по един червен картон за двата тима. Крейчи вкара за домакините в 21-вата минута, а Имобиле изравни 120 секунди по-късно. Размяната на попадения продължи и Паласио отново изведе Болоня напред в резултата в 31-вата, а в 39-тата Имобиле отново бе точен за 2:2. През втората част червен картон си изкара Лукас Лейва за "лациалите" в 60-тата минута. Ексцентричният Гари Медел отново напомни за себе си и в 70-тата задържа отскубналия се нападател на гостите Хоакин Корея и бе изгонен с директен червен. В 88-мата Корея изпусна дузпа и не успя да донесе радост за "римските орли". 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация