Лудогорец не остави шанс на Левски в Разград

22:02
Лудогорец не остави шанс на Левски в Разград

Тоталният хегемон в България през последните осем години Лудогорец даде ясен знак, че няма никакво намерение да прекъсне шампионската си серия. "Орлите" надвиха с 2:0 Левски в дербито от 12-ия кръг на efbet Лига. Мавис Чибота (16) и Клаудиу Кешерю (80) бяха точни на "зелените", които увеличиха преднината си на върха на четири точки. Разградчани имат вече актив от 30 точки, докато "сините" и Локомотив (Пловдив) останаха с по 26 точки на второ и трето място.


Така " Лудогорец Арена" остана табу за гранда от София, който вече в 11 поредни мача за първенство в дома на шампионите не познава победата. Освен това в 12-и пореден мач от елита на България Левски не победи "орлите", които летят все по-високо след назначаването на Станислав Генчев. Последният успех на 26-кратните първенци на страната срещу Лудогорец беше през август 2016 година, а последната и единствена победа в Разград бе през декември 2013 година.


Още в първата минута Нашименто пропусна да изведе гостите напред. Той получи подаване от Паулиньо, но стреля слабо от 16 метра и Пламен Илиев без проблем спаси.
Недялков пък отправи първия изстрел към Миятович, който мина над гредата. В 14-ата минута Пламен Илиев със страхотно спасяване запази вратата си без гол. Стражът парира изстрел на Живко Миланов от фаул, който отиваше в горния десен ъгъл на домакините.

Буквално в 16-ата минута Чибота даде аванс на шампионите. Той се разписа със странична ножица от 6-7 метра пред Миятович. Крилото остана непокрит след единоборство за висока топка между Рейш и Кешерю и вкара своя втори гол в шампионата.


Гостите пропуснаха моментално да изравнят. Мартин Райнов засече с глава центриране на Нашименто в 17-ата минута, но топката мина покрай дясната греда на разградчани. Тиам беше санкциониран с жълт картон за фаул срещу Жоржиньо на границата на наказателното поле в 29-ата минута. Кешерю пък стреля опасно над вратата от статичното положение.

Към края на първата част хубава атака на домакините завърши с неточен изстрел на Чибота, който прати топката над греда. В последната минута на полувремето Левски направиха добра атака, но стигна само до ъглов удар. При центрирането на Тиам пък пропусна да отправи опасен удар с глава.

Втората част започна с жълт картон на Миланов. Буквално след това мачът беше прекратен за две минути, тъй като нямаше видимост на терена от множеството факли и димки запалени от агитката на гостите. В 52-ата минута Холмар стреля с глава, но без да създава проблеми на Илиев. И Горанов пробва удар в 54-ата минута, който също не затрудни стража на домакините. Райнов и Икоко пък получиха жълти картони.
Играта се накъса чувствително, а Вандерсон влезе на мястото на Жоржиньо. Дени Алар влезе на мястото на Стаси Иванов, като "сините" заиграха с двама нападатели.

В 67-ата минута Робърта стреля опасно а аут, а Анисе влезе на мястото на Горалски, който получи картон секунди по-рано. Франко Мазурек пък замени изморения Нашименто.

Страхотно спасяване на Миятович запази вратата на гостите в 73-ата минута. Невероятно подаване с пета на Марселиньо изведе Кешерю очи в очи с вратаря на столичани. Румънецът стреля силно, но черногорецът го затвори и изби, като попречи най-хубавата контраатака в мача да завърши с гол.


Голмайсторът на шампионите обаче все пак успя да удвои в 80-ата минута. Кешерю беше точен, след като се пребори с Ейолфсон в наказателното поле, възползвайки се от центриране на Икоко. Исландецът искаше нарушение срещу него, докато голаджията празнуваше своя осми гол в шампиона. Той се контузи при попадението и веднага беше заменен от Дан Битон. Израелецът получи жълт картон, а след това можеше да се разпише от фаул, но Миятович отново спаси.

Преди това младокът Мартин Петков се появи на терена за гостите.


ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:0


1:0 Чибота (16)
2:0 Кешерю (80)


ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Пламен Илиев, Жордан Икоко, Душан Григоре, Георги Терзиев, Антон Недялков, Яцек Горалски, Стефан Баджи, Жоржиньо, Марселиньо, Мавис Чибота, Клаудиу Кешерю
Старши треньор: С. Генчев


ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Станислав Иванов, Филипе Нашименто, Паулиньо, Найджъл Робърта
Старши треньор: П. Хубчев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SOF1A_1914
07.10.2019 00:33



В БИсектор ще се
сберем,
агенТУРно парти ще си
спретнем!
Скромна паша ще зо/в/е/бем,
тефтерчето за да четем!!
Със или без шалвар,
със Горанов под ръка
ще развеем със замах
знаме - цвят на
тюркоаз!
Будя директива дава:
южносъседски тим ще си остава!
С Дебелян - син ея-тол-ах
ще се водим след к/о-у/рана!
На "Кабриоарена" пак ела,
щом по теме
гладко те напича,
свий си нова
козирка
от лилавичка
чалмичка!
Ний сме милиционерски
комунисти,
ана/Л/долски туристи чисти!
Кой ще ни спаси от
крах?
Череп, Де/Па/Се, или израелтянина пак!
От кой ли не ни е страх,
но със ПФК Лефски е АЛЛ-ах,
във Европа сме за смях,
ръсим си главите с
магистрален прах!
За
"Аджъбадем" се пей,
докато от Туркюджю с 0:4 падаме,
но кой ли не ни разби,
ПОДУЯнци сме си ний!
Има Господ за ГОВЕДАТА
на ЧЕРЕПЕЕВ(*КИ!













































































































































































































































































































































































StadobolGovnin
06.10.2019 23:57

И пак в Подуяне няма титла, няма купа, само син фалит!