Юве е новият лидер в Серия А след бой над Интер (видео)

23:52
Юве е новият лидер в Серия А след бой над Интер (видео)

Интер загуби от Ювентус с 1:2 на “Джузепе Меаца” в Дерби д’Италия от седмия кръг на Серия “А”. Попаденията отбелязаха Пауло Дибала (4') и Гонсало Игуаин (80') за гостите и Лаутаро Мартинес (18' - дузпа) за домакините.


Ювентус поведе в резултата още в 4-ата минута, когато Дибала с мощен удар между краката на Милан Шкриняр прати топката в далечния ъгъл на вратата, пазена от Самир Ханданович. В 9-ата "Старата госпожа" можеше да води с 2:0, но напречната греда спря силен шут на Роналдо от границата на наказателното поле.


Домакините обаче бързо съумяха да изравнят. Това се случи в 18-ата минута, когато Лаутаро беше точен от дузпа, свирена за игра с ръка на Матайс де Лихт. В 28-ата аржентинецът се опита да се разпише за втори път в мача, но Шчесни изби удара му. В 34-ата минута контузия в слабините принуди Стефано Сенси да напусне терена, като на негово място се появи Матиас Весино.


В 41-ата минута Роналдо отправи далечен шут по земя, който обаче беше избит от Ханданович. Секунди по-късно португалецът нанесе нов изстрел по земя от подобна позиция, но този път той се озова в мрежата на словенеца. Попадението обаче веднага беше отменено заради засада на Дибала, който асистира за него. В добавеното време аржентинецът падна на ръба на наказателното поле след посягане на Диего Годин, но главният съдия подмина ситуацията. На влизане в тунела на почивката настана меле между играчи на двата отбора.


"Старата госпожа" започна втората част по-добре. В 49-ата минута Ханданович спаси шут на Бернардески от дъгата на наказателното поле. В 54-ата Роналдо отправи много неточен изстрел от далече. Две минути по-късно стражът на домакините попречи на Дибала отново да даде аванс на своя тим, като нападателят не успя да намери целта и при добавката си. В 64-ата минута Лукаку претендираше за дузпа след единоборство с Леонардо Бонучи. В 69-ата Весино пробва далечен шут, който първо се отби в Де Лихт, а след това и в страничната греда. Минута по-късно Ханданович с крака спаси удар на Роналдо откъм близкия ъгъл. В 74-ата имаше ново падане в наказателното поле, което съдията не уважи. Този път потърпевш беше резервата Родриго Бентанкур след намеса на Марсело Брозович.


Така се стигна до 80-ата минута, когато и третият аржентинец в мача се разписа. Това стори появилият се от скамейката Игуаин, който по този начин върна преднината на "бианконерите". В 86-ата Шчесни направи много важно спасяване при удар на изскочилия сам срещу него Весино.


ИНТЕР - ЮВЕНТУС 1:2

0:1 Дибала (4')
1:1 Лаутаро (18' д.)
1:2 Игуаин (80')


Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Шкриняр, Д’Амброзио, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лукаку, Лаутаро


Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Кедира, Пянич, Матюиди, Бернардески, Дибала, Роналдо

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация