Шевролет няма да поднови договора си с Юнайтед заради слабите резултати

16:54
Шевролет няма да поднови договора си с Юнайтед заради слабите резултати

Американският автомобилен концерн Chevrolet, чието лого стои на фланелките на Манчестър Юнайтед в последните пет години, няма намерение да подновява договора си в клуба заради слабите резултатите на отбора. Компанията подписа впечатляващ договор с "червените дяволи" още през 2012, но едва две години по-късно споразумението влезе в сила. Седемгодишният контракт бе на стойност 410 милиона паунда.  По този показател клубът от "Олд Трафорд" е на първо място в Англия.

Договорът изтича след края на следващия сезон, но според "Дейли Мейл" и "Дейли Мирър" от Chevrolet вече са решили, че няма да подновяват партньорството си с Манчестър Юнайтед.

В интерес на истината от General Motors още в началото се преценили, че договорът не е рентабилен за компанията и по тази причина тогавашният маркетинг директор е бил уволнен само 48 часа след подписването на споразумението. Впечатлението се затвърдило от липсата на значими трофеи в последните години.

Двете страни отказват коментар за момента, но споменатите издания твърдят, че "Олд Трафорд" вече търсят нов спонсор за фланелките на "червените дяволи".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация