Евертън излезе от зоната на изпадащите след бой над Уест Хям (видео)

16:43
Евертън излезе от зоната на изпадащите след бой над Уест Хям (видео)

Евертън прекъсна серията си от две поредни загуби в първенството, след като победи с 2:0 Уест Хам на "Гудисън" в първи мач от 9-ия кръг на Премиър лийг. "Карамелите" доминираха през по-голямата част и заслужено взеха трите точки след голове на Бернард (17') и Гилфи Сигурдсон (92'). На два пъти гредите попречиха на мърсисайди да постигнат по-изразителен успех. С днешната победа Евертън се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи до 12-о място във временното класиране с актив от 10 точки.


В осмата минута домакините можеха на открият резултата, след като Том Дайвис бе оставен сам на далечната греда и стреля от чиста позиция, но Роберто направи страхотно спасяване. В 16-ата по-добрата игра на Евертън в началото даде резултата. Бернард получи добро подаване от Уолкот, задържа в наказателното поле между трима бранители, след което стреля от малък ъгъл. Роберто не се намеси добре и топката се озова във вратата му - 1:0.

И след гола "карамелите" продължиха да атакуват. В 23-тата минута удар на Ричарлисон срещна гредата.


В самото начало на второто полувреме гол на бразилеца пък бе отменен заради засада. Малко след това Форналс пропусна добра възможност за Уест Хам. В 65-ата минута страхотен удар на Уолкот от 25 метра разтресе напречната греда. Гол на Джери Мина бе отменен при доста спорни обстоятелства десетина минути преди края. В 83-тата минута Пикфорд спаси Евертън, след като удар на Але първо рикошира в крака на бранител, след това попадна в гърдите на стража на Евертън.

 

В добавеното време Гилфи Сигурдсон сложи точка със страхотен удар от около 22 метра.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация