Челси надви трудно Нюкасъл (видео)

17:59
Челси надви трудно Нюкасъл (видео)

Челси постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надделя с 1:0 над Нюкасъл на "Стамфрод Бридж", Маркос Алонсо (73') вкара единственото попадение за "сините от Лондон", а Тами Ейбрахам и Кристиан Пулишич пропуснаха още няколко чисти ситуации. Благодарение на този успех Челси излезе на трето място във временното класиране поне за няколко часа.


Домакините държаха инициативата през първата част и владееха топката в 70% от времето, но това доведе само до две по-добри възможности пред вратата на Дубравка. В 17-ата минута центриране на Хъдсън-Одой отляво стигна до Вилиан, който бе на далечната греда. Бразилецът подложи глава, но топката премина встрани от целта. Три минути след това ново ниско центриране на Хъдсън-Одой намери Маунт, който се обърна добре и стреля фронтално, но Дубравка изби.


В края на първото полувреме Франк Лампард трябваше да направи принудителна смяна, след като Рос Баркли получи контузия и без заменен от Ковачич.
В 56-ата минута Ейбрахам засече с глава центриране на Вилиан от корнер, но топката срещна напречната греда. Десетина минути след това нова удар с глава на младия голмайстор премина над вратата.


В 68-ата минута Кристиан Пулишич, който малко преди това замени Мейсън Маунт, пропусна стопроцентова възможност, след като стреля от шест метра, но Дубравка успя да избие.


Челси: Капа, Аспиликуета, Томори, Зума, Алонсо, Жоржиньо, Маунт, Баркли, Вилиан, Хъдсън-Одой, Ейбрахам


Нюкасъл: Дубравка, Йедлин, Шер, Кларк, Ласелс, Вилемс, М. Лонгстаф, Ш. Лонгстаф, Алмирон, Сент-Максимин, Жоелинтон

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация