Байерн пречупи Олимпиакос в голов трилър (видео)

00:29
Байерн пречупи Олимпиакос в голов трилър (видео)

Отборът на Байерн Мюнхен направи пълен обрат и победи Олимпиакос като гост с 2:3. По същото време Тотнъм си изкара яда върху Цървена и го разгроми с 5:0. Двата мача бяха от груба „B” на Шампионска лига.


В южната ни съседка Гърция Роберт Левандовски изигра ключова роля в успеха на германския тим. Домакините поведоха в 23-ата минута с 1:0 чрез попадението на Юсуф Ел Араби. Константинос Цимикас го намери на далечната греда с центриране отляво и той стреля с глава. Мануел Нойер изби топката, но тя вече бе преминала голлинията с целия си обем, така че до голяма степен може да се вини именно вратарят, който не се бе пласирал добре в ситуацията.


Десет минути по-късно Левандовски изравни за 1:1. Томас Мюлер стреля, вратарят Жозе Са изби право в полския нападател, който с красив удар реализира.


В 64-ата минута Левандовски вкара втория си гол в двубоя за пълния обрат в срещата -2:1. Фелипе Коутиньо центрира от корнер, топката стигна до Томас Мюлер, чийто удар с глава бе слаб, но кълбото се озова във владение на 31-годишния поляк и той преодоля безпроблемно вратаря.


Десет минути по-късно Толисо до голяма степен сложи точка на спора. 25-годишният френски полузащитник шутира от дъгата на наказателното поле и намери горния ляв ъгъл на вратата, за да даде аванс от два гола на своите (3:1).


В 79-ата минута Гилерме намали преднината на „баварците“ до само един гол. Той стреля от далечно разстояние, а топката се отклони от защитник на гостите и влезе неспасяемо във вратата на Нойер. Това попадение обаче не бе достатъчно за гърците да постигнат до нещо повече в мача и той завърши при резултат 2:3 в полза на Байерн Мюнхен.


На „Тотнъм Стейдиъм“ домакините поводеха с 3 гола още преди почивката. Първи се разписа Хари Кейн в 9-ата минута за 1:0, след като засече центриране от корнер.


Само след 7 мин игра „шпорите“ си осигуриха два гола аванс. Ерик Ламела проби отдясно и центрира. Хюн-Мин Сон се бе включил на скорост и засече центрирането на далечната греда за 2:0.


В заключителните минути на първата част южнокореецът вкара второто си попадение в двубой. Крилото бе изведено от Ндомбеле и с прецизен удар в близкия ъгъл на вратата преодоля бившия вратар на Лудогорец Милан Борян за 3:0.


През второто полувреме статуквото на терена не се промени и в 57-ата минута резултатът вече бе 4:0 в полза на лондончани, след като Ерик Ламела реализира на свой ред. Серж Орие проби по десния фланг и го намери с пас по земя на бялата точка. 27-годишният аржентинец стреля с обръщането си неспасяемо в горния ъгъл.


В 72-арата минута Кейн оформи крайния резултат. Ндомбеле изведе английския национал на чиста голова позиция и той майсторски отигра за 5:0.


Байерн Мюнхен е лидер в групата с максимален актив от 9 точки след трите изиграни мача. Тотнъм е втори с 4, Цървена звезда е с 3 и Олимпиакос е на последното четвърто място с  1т.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация