Изпълкомът махна шефа на съдиите

14:01
Изпълкомът махна шефа на съдиите

Изпълкомът на БФС отстрани шефа на съдиите Йордан Сталев. Това стана след вчерашното заседание на изпълнителното бюро към комитета. Решението обаче е временно, а колко точно ще продължи не бе обявено.

На мястото на Сталев е назначен Костадин Стоичков, който до този момент бе председател на СК на ЗС - София. Поста си напуска и мениджърът на съдиите Илонка Джалева. Тя обаче не е отстранена, тъй като е подала оставка и Изпълкомът я е приел.

Сталев застана начело на Съдийската комисия в средата на март миналата година, заменяйки Петър Петров.

Решението на Изпълкома сега идва седмица след едни от най-бурните дни в управлението на БфС. Както е известно, след като Боби Михайлов обяви, че подава оставка, ГДБОП започна акция, като премиерът Бойко Борисов обяви, че тя е насочена срещу съдийството. Тогава бяха разпитани имено Сталев, Джалева и съдии. Става въпрос за елитни рефери със солиден стаж.

Предполага се, че действието на централата е именно вследствие на специализираната акция на държавата. А дали и кога ще бъдат оповестени данни от нея предстои да разберем.

Вероятността Сталев да се върне на поста си, въпреки че е временно отстранен, е много малка. Очаква се през февруари да бъде насрочен конгрес и новото управление да има и нов шеф на реферите.

Костадин Стоичков пък бе поставен за шеф на СК на ЗС -София, през август 2017 година. Роден е през 1957 г. В елитната ни група ръководи срещи от 1990 г. Дебютира там на 1 септември 1990 г. на мача Локомотив ГО - Черноморец Бс, завършил 3:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация