Димитров започва срещу Юго Умбер в Париж

09:15
Димитров започва срещу Юго Умбер в Париж

Григор Димитров започва на Мастърса в Париж срещу участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Юго Умбер, срещу когото излиза за първи път.

Френският тенисист в момента е 63-ти в световната ранглиста. Наскоро 21-годишният състезател направи добър турнир в Антверпен, където загуби на 1/2-финалите от бъдещия шампион Анди Мъри. По-рано през сезона Умбер спечели и „Чалънджър“ турнирите American Express Istanbul и Challenger Cherbourg – La Manche, а освен това игра 1/8-финал на Уимбълдън.

Първата ни ракета се намира в горната половина на схемата в Париж, а ако потегли с успех, във втори кръг излиза срещу Давид Гофен. Шампионът от Лондон 2017 е в потока на Доминик Тийм, с когото би могъл да излезе в среща от трети кръг на надпреварата. В същата четвъртина е и Даниил Медведев. Rolex Paris Masters се провежда в периода 28 октомври – 3 ноември.

Миналата година водещият ни тенисист приключи сезона си с поражение от  Марин Чилич в третия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж. Българинът отстъпи с 6:7 (5), 4:6 в последния си официален мач за годината.

Поставен под №1 в схемата в Париж е Новак Джокович. В последния си официален двубой сърбинът загуби от Стефанос Циципас в Шанхай, а сега във втори кръг възможни опоненти са му Душан Лайович и Ришар Гаске. Диего Шварцман е първият възможен поставен опонент на сърбина, а именно Циципас е възможен съперник на 1/4-финалите в зала „Берси“. В една половина са Роджър Федерер и Рафаел Надал. Матадора е поставен под №2 и започва срещу Адриан Манарино или квалификант, а още в трети кръг може да играе със Стан Вавринка. Докато Николоз Басилашвили или Раду Албот ще определят първия съперник на Федерер.

TennisKafe.com

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация